Vali Ustaoğlu, Afganlı aileyi ziyaret etti

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında kentteki Afganlı bir aileyi ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, Afganlı aileyi ziyaret etti
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında kentteki Afganlı bir aileyi ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, ülkelerindeki çeşitli olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen ve valilik tarafından Tuzcuzade Mahallesi Vali Nihat Üçyıldız Caddesi'nde kiralanan evde ikamet eden 4 çocuklu Afganlı aileyi ziyaret etti.

Aile bireyleriyle sohbet eden Ustaoğlu, dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'nin birçok millete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ustaoğlu, bu misafirlerden bir kısmının da Bayburt'ta ikamet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Afgan halkı nasıl ki Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi olarak ellerinden gelen desteği esirgemedi, bizler de bugün o coğrafyadan çeşitli nedenlerle ülkemize gelen Afganlı kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Bu ailelerin çocukları bizim çocuklarımız. Biz, burada kendi çocuklarımıza sunduğumuz imkanları onlara da sunuyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan bizim çocuklarımızla birlikte eğitimlerine devam ediyorlar."

Bayburt'ta ikamet eden toplam 200 göçmenin her türlü ihtiyacının İl Göç İdaresi Müdürlüğü aracılığıyla karşılandığını da ifade eden Vali Ustaoğlu, "Bu anlamda Göç İdaresi Müdürlüğümüz idareci ve çalışanlarına, ilimizdeki göçmenleri Türk halkına yakışır şekilde misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. Göçmen ailelerimizle zaman zaman çeşitli vesilelerle görüştüğümüzde onlar da Göç İdaresi Müdürümüz Hüsnü Yağmur başta olmak üzere ilgililerden memnuniyetlerini iletiyor." diye konuştu.

Ustaoğlu, ziyarette, tek tek ilgilendiği Afganlı çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur ile Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatma Ayık da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZAMAN rsoli 5 yıl önce

Merhaba Afgan nasıl yardımcı olursanız oturma izin?