Vali Epcim, göçmenlerle bir araya geldi

Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli programda İlimizde bulunan Göçmenlerle bir araya geldi.

Vali Epcim, göçmenlerle bir araya geldi
Bayburt Postası - Programda bir konuşma yapan Vali Epcim, “Bayburt, Türkiye’de yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en üst düzeye ulaşan illerden birisidir. Geleneksel aile yapısının korunduğunu sizler de kendi yaşantınızda görüyorsunuz. İlimizde işi, ekmeği olmayan hiçbir göçmenimiz olmadığını gördük. Bayburt halkının bu sürece verdiği olumlu destekten dolayı, sizler huzur ve refah içerisinde yaşamaktasınız" dedi. 

Bayburt’taki göçmen ailelerin Türk kültürünü benimseyerek entegre olmuş bir şekilde yaşadıklarını gördüğünü kaydeden Epcim, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur’a güzel çalışmlarından dolayı teşekkür ettiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Türkiye, 2010 yılından itibaren, göçmelerle birlikte yaşamak zorunda kaldı. Özellikle Suriye, yanı sıra Afganistan, Pakistan, Somali, Arap dünyasından gelen göçmenlerimiz yaşadıkları zorluklardan çıkış yolunun ülkemiz oluğunu gördüler. Türk insanı da sizlere kucağını açtı. Devlet olarak göçmenlerle bir entegrasyon sürecindeyiz. Hepinizin bildiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız siz göçmenlere çok değer veriyor. Ayrıca bir takım mevzuat düzenlemeleriyle sizlere yardımcı olma noktasında önemli adımlar atılmasına dair talimatlar verdi. 2010 yılından sonra İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü devrede, şuanda Genel Müdürlüğümüzün ilimizde temsilcisi olan Hüsnü Yağmur Müdürümüz sizlerin sorunlarıyla bire bir ilgileniyor. Birçok ülkede bu imkânlar yoktur.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, göçmelerin güvenli bir ortamda sosyal ekonomi refahını nasıl yükseltileceği noktasında hemen hemen her 15 günde bir göçmenlerin sorunları ile ilgili değişik illerde toplantılar yapmakta. Bu anlamda çok güzel gelişmeler oluyor, göçmenlerimize çok önemli destekler veriliyor. Burada Bayburt’un göçmenlerimizi sahiplenerek bağrına bastığını gördük. Hepimize katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyor bundan sonraki yaşantınızın huzurlu bir şekilde geçmesini diliyorum.” 

Vali Epcim, program vesilesiyle göçmelerin sorun ve taleplerini dinledi. Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Suriye uyruklu bir öğrencinin herkesi duygulandıran ‘Türkiye’ adlı şiiri okumasının ardından program sona erdi.

Programa Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Dikeri Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı, Halit Benek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur ve kurum personeli de iştirak etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.