Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ilin yüzde 15’i yalnız yaşıyor

Yalnız ebeveyn ve çocuklardan oluşan hanehalkı oranının en yüksek olduğu il yüzde 14,9 ileTunceli, en düşük olduğu il ise yüzde 8,5 ile Bayburt oldu.

Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ilin yüzde 15’i yalnız yaşıyor
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) "İstatistiklerle Aile 2015"  verilerini açıkladı. Ülkeye özel hanehalkı tipleri, ilk kez idari  kayıtlara dayalı olarak Türkiye ve iller düzeyinde üretildi.

Buna göre, Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 66,9'u çekirdek ailelerden (yalnız ebeveyn ve en az bir çocuğundan oluşan aileler) oluştu. Tek kişilik hane halklarının oranı ise yüzde 14,4 olarak açıklandı.

"Birden fazla çekirdek aile veya en az bir çekirdek aile ile çekirdek  aile üyesi olmayan en az bir kişiden oluşan aile" olarak tanımlanan geniş  ailelerden oluşan hanehalklarının oranı ise yüzde 16,5'i buldu. Çekirdek aile  bulunmayan hanehalklarının oranı da yüzde 2,2 olarak tespit edildi.

Türkiye'deki toplam hanehalklarının yüzde 7,8'inde yalnız ebeveyn ve  çocuklar yaşarken, toplam hanehalklarının yüzde 1,6'sı baba ve çocuklarından,  yüzde 6,2'si ise anne ve çocuklarından oluştu. Nüfusun yüzde 1,1'ini, baba ve çocuklarından oluşan hanehalkları  oluştururken, yüzde 4,6'sının anne ve çocuklarından oluşan hanehalklarında  yaşadığı belirlendi.

Bayburt verileri


Yalnız ebeveyn ve çocuklardan oluşan hanehalkı oranının en yüksek  olduğu il yüzde 14,9 ileTunceli, en düşük olduğu il ise yüzde 8,5 ile Bayburt  oldu. Yalnız anne ve en az bir çocuğundan oluşan hanehalkı oranının en yüksek  olduğu iller, yüzde 11,9 ile Tunceli, yüzde 11,7 ile İzmir, en düşük olduğu iller  ise yüzde 6,7 ile Burdur ve yüzde 6,8 ile Bayburt olarak sıralandı.

Tek kişilik hanehalkı oranının en yüksek olduğu il yüzde 23,5 ile  Tunceli oldu. Bunu yüzde 22 ile Eskişehir ve yüzde 21,9 ile Gümüşhane izlerken yüzde 15,1 oranıyla Bayburt 42. sırada görüldü. Tek  kişilik hanehalkı oranının en düşük olduğu il ise yüzde 7,7 ile Diyarbakır  olurken, bunu yüzde 7,9 ile Batman ve yüzde 8,2 ile Van takip etti.

Çekirdek aileden oluşan hanehalklarının illere ve türüne göre sayısına göre Bayburt’ta toplam 13 bin 692 çekirdek aile bulunuyor. Bayburt’ta sadece eşlerden oluşan çekirdek aile sayısı 3 bin 410, eş ve çocuklardan oluşan çekirdek aile 9 bin 122 olarak açıklandı. Yalnız ebeveyn ve çocuklardan oluşan çekirdek aile sayısının bin 160 olarak belirlendiği kentte, baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aile 233, anne ve çocuklardan oluşan çekirdek aile 927 olarak açıklandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.