Tersine göçe olmadığı kadar hasret iki şehir

Türkiye’nin en çok göç alan şehri ile en çok göç veren şehri arasındaki göç trafiği devam ediyor.

Tersine göçe olmadığı kadar hasret iki şehir
Bayburt Postası - Türkiye’nin en çok göç alan şehri ile en çok göç veren şehri arasındaki göç trafiği devam ediyor. İstanbul'un nüfusu artmaya devam ederken, Bayburt'un nüfusu ise sürekli azalıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne (ADNKS) göre Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da nüfus 14 milyon 657 bin 434'e yükselirken, en küçük şehir Bayburt'un nüfusu da 78 bin 550'ye düşmüştü.

İstanbul’da ikamet eden Bayburtlu nüfus 118 bin 478’e dayanmıştı. ADNKS verilerinin tutulmaya başlandığı 2007 yılından beri İstanbul’da sürekli artan Bayburtlu nüfusu ilk kez 2014’te düşerken, 2015’te tekrar artmıştı.  Verilere göre başka ilin nüfusuna kayıtlı olup İstanbul’da yaşayanlar arasında 118 bin 478 Bayburtlu yer alıyor. Bir önceki yıl bu rakam 115 bin 401 olarak kaydedilmişti. Buna göre Bayburtlular’ın en fazla yaşadığı il olan İstanbul’da geçtiğimiz yıl ilk kez azalan nüfus son verilere göre tekrar yükselmiş oldu.



TÜİK’in son olarak açıkladığı iller arası alınan ve verilen göç istatistikleri de dikkat çekiyor. 81 ile göre açıklanan verilerde Bayburt’un son bir yılda İstanbul’dan aldığı göç 2 bin 148 iken İstanbul'a verilen göç ise 4 bin 208 olarak belirlendi.

Son bir yılda Bayburt’un 80 ilden aldığı ve verdiği göç oranları şöyle:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.