Son 7 yılda kadın cinayeti yaşanmayan tek il: Bayburt

Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor.

Son 7 yılda kadın cinayeti yaşanmayan tek il: Bayburt
Bayburt Postası - Şiddetin artışına orantılı olarak kadın cinayetlerinde de artış yaşanıyor. Son 7 yıl içinde ülkede 957 kadın yakın akrabaları tarafından çeşitli nedenler gerekçe gösterilerek öldürüldü. Trabzon'da 16, Giresun'da 14, Rize'de 3, Gümüşhane'de ise 1 kadın cinayeti işlendi. Son 7 yılda kadın cinayetinin işlenmediği tek kent ise Bayburt oldu.

kadincinayetleri.org isimli internet sitesi tarafından hazırlanan haritalı verilere göre, üç büyük şehir içinde kadın cinayetlerinin rakamsal olarak en fazla işlendiği şehir İstanbul; ancak nüfusa oranla en fazla cinayetin işlendiği şehir İzmir, ikinci olarak Ankara ve sonuncu olarak İstanbul yer aldı. Kadincinayetleri.org sitesinde yer alan 14 milyon nüfuslu İstanbul'da son 7 yılda 248 kadın cinayeti işlenirken, 2 milyon 400 bin nüfuslu İzmir'de son 7 yılda 135 kadın cinayeti işlendi. İstanbul'da yaklaşık her 1 milyon kişide 20 cinayet meydana gelirken; İzmir'de her 1 milyon kişide yaklaşık 56 cinayet işlendi. Nüfusa oranla İzmir'i Adana takip ederken onu da Ankara takip etti. İstanbul ise 4'üncü sırada yer aldı. Cinayetlerin en büyük sebeplerinden biri olarak "kadının boşanma isteği" öne çıkıyor.

Birçok kadın cinayeti davasında, failler "boşanmak istedi, öldürdüm" şeklinde ifade veriyor. Karadeniz Bölgesi'nde ise kadına yönelik en fazla cinayet eşlenen şehir ise Trabzon oldu. 2010-2017 yılları arasında Trabzon'da 16, Giresun'da 14, Rize'de 3, Gümüşhane ve Artvin'de 1, Ordu'da 10, Samsun'da ise 24 kadın cinayeti işlendi. Türkiye'de kadın cinayeti işlenmeyen tek kent ise Bayburt oldu. 2010 ile 2017 yılları arasında Bayburt'ta tek kadın cinayeti bile işlenmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.