Silah arkadaşları 22 yıl sonra Şehit Sebahattin Bozo’nun huzurunda

Şehit Sebahattin Bozo’nun silah arkadaşları Bayburt’a geldi.

Silah arkadaşları 22 yıl sonra Şehit Sebahattin Bozo’nun huzurunda
Bayburt Postası - 22 yıl önce Mardin’in Savur İlçesi’nde askerliğini yaparken Başağaç’ta bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen Sebahattin Bozo, silah arkadaşlarınca unutulmadı.

Yurdun değişik yerlerinde ikamet eden Şehit Bozo’nun silah arkadaşları bugün Bayburt’a gelerek Seydiyakup Köyü’nde bulunan Şehit arkadaşlarının mezarını ziyaret etti.

Şehit Sebahattin Bozo’nun kardeşi Ayhan Bozo’nun da eşlik ettiği ziyarette Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Şehit Bozo’nun silah arkadaşları Samsun’dan Mehmet Sekmen, Kayseri’den Ali Köse, Adana’dan Abdullah Haspolat, Kayseri’den Ümit Güven, Kocaeli’nden Aşır Bayram, Bolu’dan Fikret Dağ, Trabzon’dan Mehmet Aydın, Sakarya’dan Cevdet Yavuzyiğit, Bayburt’tan Savaş Tayfur daha sonra Bayburt merkezde arkadaşlarının adının verildiği Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ettiler.



Aydın: “Şehit Bozo’yu özlemle ve rahmetle anıyoruz”

Gelen heyet adına gazetemize açıklamada bulunan Mehmet Aydın, silah arkadaşları Şehit Sebahattin Bozo’yu özlemle ve rahmetle andıklarını söyledi.

Askerlik yaptıkları dönemin terör örgütüne karşı önemli bir mücadele sergilendiği bir dönem olduğunu kaydeden Aydın, dönemlerinde 2 şehit verdiklerini belirtti. Sebahattin Bozo’nun arazideki çatışmada şehit düştüğünü, Eskişehir’den Nuri Tavşanlıoğlu’nu ise karakol baskınında şehit verdiklerini kaydetti. 

Eskişehir'deki Şehit Tavşanlıoğlu’nu geçen yıl ziyaret ettiklerini kaydeden Aydın, bu yıl da Bayburt’a gelerek Şehit Sebahattin Bozo’nun ailesiyle tanışıp, kabrini ziyaret ettiklerini belirterek şehit Bozo’ya Allah’tan rahmet diledi.



Gazi Dağ: “Arkadaş canlısı, vatan, millet sevdalısı bir kardeşimizdi”

Sebahattin Bozo’nun şehit düştüğü çatışmada omuzundan vurularak gazi olan Bolu’dan Fikret Dağ ise, “Aynı çatışmada omuz omuza bölücülere karşı çatıştık. Ben omuzumdan vurularak gazi oldum, Sebahattin Bozo kardeşimiz ise şehit düştü. Arkadaş canlısı, vatan ve millet sevdalısı kahraman kardeşimizi özlemle, rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

Şehit Sebahattin Bozo’nun silah arkadaşları daha sonra Bayburt Merkez Gençosman Mahallesi’nde bulunan şehit arkadaşlarının isminin verildiği Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, Bayburt’tan ayrıldılar.

Şehit Sebahattin Bozo kimdir?

Şehit J. Er Sebahattin Bozo, 01.10.1976 günü Bayburt’ta doğdu. Baba adı Allaatin, anne adı Hanife’dir. Bayburt ili Seydiyakup Köyü nüfusuna kayıtlı olup, ilköğrenimini Bayburt Seydiyakup Köyü İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra Bayburt İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Sebahattin Bozo, vatani görevini 1976/2 tertip olarak Mardin’in Savur İlçesi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yaparken, 23.09.1996 günü Dereiçi İçören/Başağaç’ta Bölücü Terör Örgütüyle yapılan çatışmada şehit düşmüştü. Şehidin naaşı Seydiyakup Köyü’ne defnedilmişti.   

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köksal ÇINAĞIL 6 yıl önce

Benim canım silah arkadasim sabahattin bozo is nedeniyle olamadığım için çok üzgünüm gelemedim herzaman seni rahmetle anıyorum ziyaretine gelen diğer arkadaşlarım canı gönülden tebrik ediyorum ve bir bayburtlu olarak bayburt medyasının bu ziyarete ilgi alaka gosterdigi için çok teşekkür ediyorum şehidimize ALLAH cc rahmet ailesine sabırlar diliyorum

Avatar
hahaha 6 yıl önce

hayatımda gördüğüm en mükemmel haber.