Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Bayburt'ta, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonuyla şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi.

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonuyla şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen iftar programına, Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Ustaoğlu, şehit ve gazi ailelerine verilen iftarda yaptığı konuşmada, bu akşamın kendileri adına çok önemli ve bir o kadar da mana yüklü bir akşam olduğunu söyledi.

Bu akşamın kendileri için bu kadar anlamlı olmasının nedeninin en değer verdikleri, en şerefli, en onurlu insanları sofralarında misafir etmek olduğunu belirten Ustaoğlu, "Çünkü niye en şerefli, en onurlu diyorum. Güzel vatanımıza çocuklarını feda eden, çocuklarını bu vatan için feda eden anneleri, babaları, çocuklarımızı, onların kardeşlerini burada ağırlamak bizim için şerefin en güzeli." dedi.

Ustaoğlu, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de insanlara Allah yolunda hayatını kaybedenlere ölü denmemesi uyarısında bulunduğunu anlatarak, "Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu cennet vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz aslında ölü değil. Onlar mertebenin en güzeli, en şereflisi, en onurlusu olan şehadet mertebesine yükselmiş olan insanlardır. Dünyadaki hiçbir makamın hiçbir mevkinin sahip olamayacağı en değerli mertebeye onlar yükseldi." diye konuştu.

Şehit ve gazi ailelerinin en acı gününde, en ızdıraplı ve en çok sevdiklerinin yanlarından ayrıldığı günde bağırlarına adeta taş bastıklarını kaydeden Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Gözyaşınızı içinize akıttınız ve 'vatan sağolsun' dediniz. İnşallah biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu vatanda onların sayesinde ilelebet bu bayrak dalgalanacak, bu vatan ebedi bu milletin hizmetinde olacak. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu memleketimiz yüzyıllar öncesinden nasıl yedi düvele karşı mücadele veriyorsa bugün başta bölücü terör örgütü başta olmak üzere içeriden, dışarıdan bu memleketi bölmek isteyenlere karşı aynı dik duruşunu yekpare birlik ve beraberlik içerisinde sürdürecek."

Ustaoğlu, bu milletin birlik ve beraberlik içerisindeki bu dik duruşunun bütün bu şer odakları için en büyük korku olduğuna işaret ederek, devletin şefkatli elinin gece gündüz şehit ve gazi aileleri için açık olduğunu, kendilerininde her an onların yanında olduğunu hatırlatarak konuşmasını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.