Sanatçı Tekin Koçan, hayatını kaybetti!

Bayburtlu sanatçı Tekin Koçan, hayatını kaybetti.

Sanatçı Tekin Koçan, hayatını kaybetti!
Bayburt Postası - Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın kardeşi, akademisyen Tekin Koçan tedavi gördüğü Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

1959 Bayburt doğumlu olan sanatçı Tekin Koçan, Marmarar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu. Koçan, uzun süren akademisyenlik döneminde sırası ile İstanbul Yeditepe Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Ankara Özel Çankaya Üniversıtesi'nde görevlerde bulunmuştu. Koçan, son olarak Bayburt Üniversitesi'nde de seçmeli 'sanat' derslerine girmişti. 

Tekin Koçan, birçok kişisel sergiler ve karma sergilerde yer aldı. Yaklaşık 10 yıldır Bayburt'ta ikamet eden Koçan, son olarak 2019 yılının başında 'Turkuaz' isimli 13. Kişisel Sergisi'ni Taşhan'da açmıştı.

Koçan'ın cenazesi 02 Ocak 2020 Perşembe günü öğlen namazından sonra Bayraktar Köyü camisinde kılınancenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye protokol üyelerinin yanı sıra akrabaları ve sevenleri katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Bu vesile ile, bir Bayburtlu olarak, Bayburta yaptıkları/kattıkları çok şey için Koçan ailesinin her ferdine şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Avatar
yıldırım 4 yıl önce

Allah gani gani rahmet etsin biz hocamdan razıydık çok kaliteli bir insandı yıllarca mekanımıza geldiğinde sohbetini dinlerdik mekanı cennet olsun inşAllah

Avatar
Yeliz 4 yıl önce

İyiler iyisi saygı değer hocam, bu dünyada gizli kalmış nice iyiliklerinizi yanınızda götürdünüz. Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın inşAllah

Avatar
Öğretmen 4 yıl önce

Misafirlerimizi baksın müzesine götürdüğümüzde bizlerle birebir ilgilendi. Çok mütavaziydi. Allah rahmet eylesin

Avatar
OSMAN ORUÇ 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Tanıdığım güzel Bayburtlulardan biri idi. Bayburta ve Bayburtluya katma değer sunan üretken bir sanatçı. Baksıya her gidişimizde "Ben de buraları paspaslıyorum." diye kendini tanıtırdı. Hüsamettin Hocanın, yakınlarının başı sağolsun.

Avatar
İbrahim Topyay 2 yıl önce

Çok üzüldüm.Harika bir insandı.Şanlıurfa 20.Mekanize tugayın küçük bir camisi vardı.Mustafa Gökgöz paşanın talimatı ile tavanını tezyin etmişti.Geceler boyu uykusuz kalırdı.Şikayet etmez üstüne birde nöbet tutardı.Vatansever bir Bayburt çocuğudur.Hemşehrisi ve arkadaşı olduğum için gururluyum.Rabbim mekanını cennet eylesinAminn