Rize 'Red Bull Formulaz'a hazır

Karadeniz insanının yaratıcı ve eğlenceli yanını ön plana çıkaran, tahta F1 araçlarının kıyasıya mücadele ettiği Red Bull Formulaz, 9 Ağustos Pazar günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek.

Rize 'Red Bull Formulaz'a hazır
Bayburt Postası - Karadeniz insanının yaratıcı ve eğlenceli yanını ön plana çıkaran, tahta F1 araçlarının kıyasıya mücadele ettiği Red Bull Formulaz, 9 Ağustos Pazar günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Kıvrak zeka ve yaratıcılığın konuşacağı yarışa 18 yaş üstü herkes katılabiliyor.
 
Yarışa katılan araçların tamamen tahtadan ve el yapımı olması gerekiyor. Araçların boyutları maksimum 170 x 70 santimetre ile sınırlı olacak. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken araçta dört tekerlek şart. Tekerlek yükseklikleri de 25 santimetreyi aşamıyor. Araçlar yerçekimi ile yokuş aşağı hareket ediyor ve içlerinde motor bulunmuyor.
 
Red Bull Formulaz’ın 100 yıllık tahta araba ve Karadeniz kültürünü yaşatan bir başka özelliği ise tüm yarışmacıların giymesinin zorunlu olduğu kıl çorap ve kara lastik ayakkabılar, Red Bull Formulaz sporcularına ayrıca zor anlarda ayak freni yapma imkanı da sağlıyor. Olası kazalara karşı kıl çorap ve kara lastik ayakkabıyla birlikte yarışmacılara kask, kolluk ve dizlik de takılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.