Prof. Pekmezci, Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Bayburtlu kurucu dekanı ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Pekmezci için tören düzenlendi.

Prof. Pekmezci, Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı
Bayburt Postası - Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Bayburtlu kurucu dekanı ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Pekmezci için tören düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’na gerçekleşen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, akademik ve idari personeller ile Prof. Dr. Mustafa Pekmezci Hoca’nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende, Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan Mustafa Pekmezci’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu söyleyen A.Ü. Rektörü Ünal, “Prof. Dr. Mustafa Pekmezci Hocamız, Üniversitemiz için çok önemli bir fakülte olan Ziraat Fakültesi’nin kurucu dekanlığını yapmış ve Fakülteye önemli katkılar sağlamış başarılı bir bilim insanıdı” dedi.

Pekmezci’nin Üniversiteye katkılarının sadece Ziraat Fakültesiyle sınırlı olmadığını belirten Rektör Ünal, “Mustafa Hocamız Rektör Yardımcılığı göreviyle Üniversite geneline de önemli hizmetler vermiştir. Üniversitemize kazandırdıklarından dolayı saygıdeğer hocamız Üniversitemiz tarihinde hep saygı, özlem ve minnetle anılacaktır” diye konuştu.

Cenaze töreninde, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ve Merhum Prof. Dr. Mustafa Pekmezci’nin kızı Ebru Pekmezci ile oğlu Murat Pekmezci de duygularını dile getiren birer konuşma yaptılar. Tören sonunda üniversite akademik ve idari personeli, Pekmezci ailesine taziyede bulundu.

Prof. Dr. Pekmezci’nin cenazesi ikindi namazına müteakip Uncalı mezarlığında defnedildi. Pekmezci'nin cenaze namazına aynı zamanda akrabası olan Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt'taki akrabaları ve Antalya'daki Bayburtlular da katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Azerbaycanlı Eski Dost 6 yıl önce

Allah rahmet eylesin! Ebedi cennetine koysun!