Onbeşi geleneği yaşıyor, yaşatılıyor...

Anadolu'da 'onbeşi' geleneğinin nadir devam ettiği illerden biri olan Bayburt'ta iftar sonrası başlayan çocuk neşesi devam ediyor.

Onbeşi geleneği yaşıyor, yaşatılıyor...
Bayburt Postası - İftarın hemen ardından ellerindeki poşetlerle şehri teslim alan çocukları, Bayburt halkı boş çevirmedi. Bayburt'ta ramazan kültürünün önemli bir parçası olan onbeşi geleneği, yine birbirinden renkli anlara sahne oldu.

Esentepe Mahallesi sakinlerinden Elif Tuba Yazıcı, çocukluğunda Zahit Mahalesi'nde çok ‘onbeşi’ topladığını şimdi ise dağıttığını söyledi. ‘Onbeşi’ geleneğinin Bayburt’a çok yakıştığını ve ilelebet bu kültürü yaşatmak istediklerini söyleyen Yazıcı, “Biz iki gün kala bir heyecan yaşarız. Onbeşilik ne dağıtacaksak onu tedarik ederiz. Çünkü çocukları boş göndermek olmaz. Böyle öğrendik, böyle de devam ediyoruz. Geçmişte yaşatılan bir değeri çocuklarımızın sürdürüyor olması da çok önemli" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fihri emi 6 yıl önce

Hic bitmesin insAllah!..