‘Nejmi’nin Kahvesi’ artık yok!

Bayburt, sevilen bir yüzünü daha genç yaşta yitirdi.

‘Nejmi’nin Kahvesi’ artık yok!
Bayburt Postası - Bayburt, sevilen bir yüzünü daha genç yaşta yitirdi. Şeyhhayran Mahallesi’nde işlettiği çay ocakları ile bilinen ‘Kahveci Nejmi’ bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Bayburt’ta özellikle liseli gençlerin buluşma adresi olarak özdeşleşen ‘Nejmi’nin Kahvesi’ ilk olarak Bayburt Lisesi bitişinde PTT yanında açıldı. Öğlen araları ve okul çıkışları sadece Bayburt Lisesi’nden değil, Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi’nden gelen gençlerle dolup taşan kahve bir anlamda Bayburt gençlerinin tanışmasına, kaynaşmasına da vesile olurdu. 

Zaman zaman siyasi tartışmalara, kavgalara dahi tanıklık eden kahvenin gerilen ortamını sakinleştirmek, gençlerin arasını bulmak ise kahvenin sahibi, gençlerin ağabeyisi Nejmi Oğuz’a düşerdi.

Yıllar sonra işlettiği kahveden çıkmak zorunda kalan Nejmi Oğuz Şeyhhayran Mahallesi’nden kopamadı. Kiracılığın bir zorluğu olsa gerek 100 metre mesafede 3 ayrı mekânda kahvesine hayat verdi.

1986 yılında başladığı kahvecilik hayatını 30 yılın ardından dün noktaladı. Karaciğerde yağlanma teşhisi ile kısa bir süredir tedavi gören Nejmi Oğuz yaşam mücadelesini kaybetti.

Bayburt gençliğinin deyim yerindeyse kahrını çeken, birçoğunun sırdaşı olan Nejmi Oğuz’un ne çayındaki tat, ne de çayın yanında tadımlık sunduğu esprileri unutulabilir.

Bir dönem gençliğinin en sıradan ama en özel mekânı ‘Nejmi’nin Kahvesi’ne hayat veren Nejmi Oğuz, 51 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yakutiye Cami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı’na defnedildi. Allah’ın rahmeti üzerine olsun.

Haber: Murat Okutmuş 

Anahtar Kelimeler:
Nejmi OğuzNejminin Kahvesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 7 yıl önce

-Nejmi abi bi Cay versene. -neydecesen banyomi yapacasan? Allah rahmet eylesin herhalde herkes bu neseli doyaloglarini unutmamistir nejmi abinin Allah rahmet eylesin ne diyelim..

Avatar
Serdar 7 yıl önce

Allah rahmet eylesin, yakın bir zamanda yolda yürürken gördüm ama hasta olduğundan haberdar bile değildim bu haberle şok oldum. Mekanı cennet olsun...

Avatar
recep 7 yıl önce

Mekanin cennet olsun

Avatar
Yaşar dolap 7 yıl önce

Bõyle gūzel bir insanı genç yaşta kaybettiğimiz için çok üzgünüm güle güle NEJMİ usta toprağın bol mekanın cennet yattığın yer nur içinde olsun seni unutmayacağız daima kalbimizde olacaksın.

Avatar
Serkan GÖNÜLALAN 7 yıl önce

Allah. Rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bir zamanlar yanında çalıştım ocakcılık yaptım beraber ekmek bölüştük haşlak. Apartmanı altında. Başlamıştı komşuyduk rahmetlik. Babasıda kendisi de esnaflık adına. Herşeyi. Bilen insanlardı. Çok üzüldüm..

Avatar
Aslan Çelebi 7 yıl önce

Allah Rahmet Eylesin...

Avatar
İlyas serdar Kalekahyası 7 yıl önce

Mekanın cennet olsun güzel insan

Avatar
yıldırım 7 yıl önce

Allah rahmet eylesin severdik necmi abiyi...