Muhtar Yusuf Öztuna yeniden aday

Tuzcuzade Mahallesi Muhtarı Yusuf Öztuna, yeniden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

Muhtar Yusuf Öztuna yeniden aday
Bayburt Postası - Bayburt’un en uzun süreli muhtarlık görevini yürüten isimlerden biri olan Yusuf Öztuna (78), 2018 yılı Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde yeniden mahalle muhtarlığına aday olduğunu belirtti.

33 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Öztuna, yaklaşık 45 yıldır mahalleye hizmet ettiğini söyledi. Önceki muhtara da azalık görevinde bulunan Öztuna, delikanlılık çağlarından itibaren mahalle büyükleri ile komşularına hizmet ettiğini belirterek, bir dönem daha bu görevi sürdürmek istediğini kaydetti.

Çok zor günler geçirdiğini, çok çileli hayatlara tanıklık ettiğini söyleyen Öztuna, “Ben mahalle büyüklerimin hep arkasında yürüdüm. Peşleri sıra ne iş varsa el attım. Bizim onlar yanında konuşmamızın imkanı yoktu. Şimdi bakıyorum da hiçbiri hayatta değil. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Muhtarlık zor bir iş. Özellikle mahallelinin güvenini sağlamak anlamında, mahalle sakinlerinin sana inanmaları noktasında çok önemli. Çünkü bir muhtarın şahit oldukları bir sırdır. Devlet yetkilileri ve muhtarlar arasında bu konular birer sır olur. Biz yıllarca bu görevi bu düstur ile yaptık” dedi.

Öztuna, yeniden seçilmesi halinde tıpkı mahalle odası gibi mahalleye yeni bir kompleks kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Şuan muhtarlık olarak kullandığı ve bir dönem mahalle odası olarak kullanılan yapının yerine bir kompleks düşündüklerini ve bu proje hayata geçtiğinde mahallenin sosyal aktivite yönünden bir mekana daha kavuşacağını aktaran Öztuna, Tuzcuzade Mahallesi’ne, komşularına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OZAN 5 yıl önce

Sayın Muhtara maşAllah demek lazım. Daha nice başarılı görev yapmak nasip olsun. Sayın muhtar bey seçimle geldiği için muhtarlık giderleri için maaş almalı artan parayı boğazından geçirmemeli. Reyin olduğu yerde başkan, vekil, belediye başkanı, muhtar gibi seçimle gelen kişiler devletten geçinmek için maaş almamalıdır. Bu benim şahsi düşüncem.

Avatar
Bayburtlu 69 5 yıl önce

Yahu dayı bırak hele koltuğu daha yaşın kaç olmuş