Kore Gazisi Kemal Kalacoş, hayatını kaybetti!

Kore Gazisi Kemal Kalacoş (95), hayatını kaybetti.

Kore Gazisi Kemal Kalacoş, hayatını kaybetti!
Bayburt Postası - 1953 yılında Kore'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Nişancı Onbaşısı Kemal Kalacoş, son yolculuğuna uğurlandı. Mutlu köyünde hayata veda eden Kemal Kalacoş'un cenaze namazına Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Fehmi Tunoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Kalacoş Ailesi ve sevenleri katıldı.   

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında partisinin 6. Olağan kongresini gerçekleştirdiği Bayburt'ta Kapalı Spor Salonu'nun önünde Kemal Kalacoş'la görüşmüş ve elini öpmüştü. 




Kalacoş o anlar ile ilgili şunları söylemişti:

"Cumhurbaşkanı elimi öpünce çok sevindim. Ben miting alanından çıkıyordum o geldi. Konuşmasını yaptı indi yanıma geldi. Beni yukarıdan görmüş ailesiyle birlikte yanıma geldi. "görmek istiyorum seni" dedi. Tek başımaydım elimi öptü, eşi de elimi öptü. Buradan kendisine selam söylüyorum. Selamımı alsın. Allah canına sağlık versin onun. Bütün Türkiye'nin bir adamı geldi beni gördü. Çok duygulandım. Çok teşekkür ediyorum. Allah canına sağlık versin bütün günahları af olsun. Seviyorum Cumhurbaşkanını koskoca adam geldi beni gördü çok teşekkür ediyorum ona." 

"Türk askerine kimse bir şey yapamıyordu"

Kalacoş, Kore'de yaşadığı bir anısını da paylaşarak şunları dile getirmişti:

"Ben nişancı onbaşısıydım. Diğer devletler Kuzey Kore karşı bir şey yapamıyorlardı. Büyük bir dağ vardı, Amerikan askerleri asansörle çıkıyorlardı. Onlar çıkınca onları hepsini kestiler. Ama biz çıktık hiç kimse yanaşamadı. Türk askeri oradaydı. Nereye gitsek Türk askerine kimse bir şey yapamıyordu."  

Anahtar Kelimeler:
Kemal Kalacoş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nivli 3 yıl önce

Allah Rahmet etsin mekanı cennet olsun

Avatar
tınasta tıstak 3 yıl önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun .imam oğlu nu tanıyorum.sabırlar diliyorum.