Hasan Tahsin Coşkun hayata veda etti

Bayburt kültürüne önemli hizmetleri bulunan Hasan Tahsin Coşkun hayatını kaybetti.

Hasan Tahsin Coşkun hayata veda etti
Bayburt Postası - 1990 yılında Trabzon Bayburtlular Derneği’ni kuran ve uzun yıllar gurbetteki Bayburtlulara ve Bayburt kültürüne gönüllü hizmet eden Hasan Tahsin Coşkun (71) tedavi gördüğü Trabzon Farabi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu.

Bir dönem Trabzon’daki Bayburtlular’ın ilk aradığı isim olan, Bayburtluları dernek çatısı altında toplama çalışmasına öncülük eden ve Trabzon’daki ilk derneği kuran Hasan Tahsin Coşkun, dernek başkanlığı döneminde kültür dergileri çıkarmış, kültür gecelerinin düzenlenmesine öncülük etmişti.

Alçakgönüllüğü ile herkesin sevdiği isim olan Coşkun, 8 Ekim Pazartesi günü (yarın) öğlen namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Cami’sinde kılınacak cenaze namazının ardından  Uğurlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 5 yıl önce

Trabzon Bayburtlular derneğinin kurusu,ilk başkanı,dost,güzel insan
Bayburt sevdalısı mümtaz şahsiyet Hasan Tahsin COŞKUN ağabeyime
ALLAH'tan rahmet,tüm Bayburtlulara ,sevenlerine, COŞKUN ailesine sağlık
ve sabırlar diliyorum.....