Evinde ceviz ağacıyla yaşıyor

Gülizar Uçan'ın, arsasına ev yaptırırken kesmeye kıyamadığı ceviz ağacının gövdesi odanın içinde kaldı...

Evinde ceviz ağacıyla yaşıyor
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Hanköy'de oturan Gülizar Uçan, gövdesi evinin içinden geçen ceviz ağacıyla yaşıyor.

Uçan (65), yaptığı açıklamada, 1991-1992 yıllarında Hanköy'den ailesiyle İstanbul'a göç ettiğini söyledi.

Yaklaşık 20 yıl burada yaşadıktan sonra iki çocuğuyla köyüne döndüğünü ve arıcılığa başladığını ifade eden Uçan, Hanköy'e döndükleri ilk dönemlerde arsalarına kurdukları çadırda yaşadıklarını kaydetti.  

Arsada bazı akrabalarının da hissesi olduğunu belirten Uçan, şöyle devam etti:

"Bizim hissemize düşen bölümde ise yaşlı bir ceviz ağacı bulunuyordu. Buraya barakadan ev yaptırmak istedim ama ceviz ağacını da kesmeye kıyamadım. Büyüklerimizden kalan bir ağaç. Biz de barakayı inşa ederken ağacı evin içinde bıraktık. Ağaca zarar vermeden evi yaptırdık. Dallarını bile kesmedik, çatıdan dışarı çıkardık. Hem gölgesinden yararlanıyoruz hem görünüşü güzel. Biz yeşile, ormanlara kıyamıyoruz. Orman bizim her şeyimiz."

Gövdesi evin içinde kalan ağacı görenlerin şaşırdığını anlatan Uçan, vatandaşların ağacı kesmediği için kendisini takdir ettiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.