Eğitimci ve siyasetçi Türker, hayatını kaybetti

Bayburt, eğitim ve siyasi hayatının önemli bir ismini daha kaybetti.

Eğitimci ve siyasetçi Türker, hayatını kaybetti
Bayburt Postası - Bayburt, eğitim ve siyasi hayatının önemli bir ismini daha kaybetti. Bayburt’ta yaşayan en eski eğitimcilerden biri olan Hasan Türker 83 yaşında hayata veda etti.

1950’li yıllarda ilkokul öğretmenliği ile başladığı meslek hayatında uzun yıllar okul müdürlüğü yapan Hasan Türker, emekli olduktan sonra siyasete atılmıştı.

CHP’nin simge ismi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllar il başkanlığını yapan, CHP’den Bayburt Belediye Başkan adaylığı da bulunan Hasan Türker, CHP’de simge isim olmasının yanı sıra Bayburt genelinde de sevilen ve saygı duyulan bir isimdi.

Uzun zamandır kanser hastalığı ile mücadele eden ve Trabzon’da zaman zaman tedavi gören Hasan Türker dün evinde hayata gözlerini yumdu.

Türker’in cenazesi bugün (20.07.2017) ikindi namazını müteakiben Şingâh Cami’inde kılınacak cenaze nemazının ardından Asri Mezarlığı’na defnedilecek. 

Anahtar Kelimeler:
Hasan Türker
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati 7 yıl önce

Değerli hocam..Eğitim camiasının koca çınarı.Hayatınız boyunca hep doğruluktan dürüstlüken hakkaniyetten yana oldunuz.bizlere de öyle öğrettiniz..İlkeli duruşunuzla bizlerde örnek oldunuz.Hep vatan ,millet bayrak sevgisi aşılayıp.dini vecibelerimize de saygıyla icabet ettiniz.örnek insan,örnek eğitimci ruhun şad olsun.Mekanın cennet olsun.

Avatar
Selim Gürbüzer 7 yıl önce

Hasan Türker, bizim hem İlkokul müdürümüzdü hemde benim babamın teyzesinin oğludur. Bayburdun öyle bir özelliği var ki ister CHP'lisi olsun, ister MHP'lisi olsun, ister Ak Partilisi olsun fark etmez muhafazakardır hep. Hasan Hocamın sabah namazlarını Şingah camisinde sürekli cemaatle kılması zaten bunun teyididir. Ruhu şad olsun. Allah makamını cennet eylesin.

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Kıymetli hocamıza ALlALH tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum