Biçare yılların mucidi Şevki Özdemir’i kaybettik...

Bayburt kent kültüründe önemli izleri bulunan Şevki Özdemir (89) hayata veda etti.

Biçare yılların mucidi Şevki Özdemir’i kaybettik...
Bayburt Postası - Robotlara ve mekanik yapılara olan tutkusu ile teknolojiden yoksun dönemlerde çağın çok ötesinde işlere imza atarak, insanları her daim şaşırtan Şevki Usta, bugün son yolculuğuna uğurlandı.  Öğlen namazına müteakip Sanayi Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 21 Şubat Kurtuluş Bayramları’nın hafızalardan silinmeyen adamı olan Şevki Usta; 1961, 1964 ve 1971 yıllarında ortaya koyduğu teknik eserleriyle halk tarafından ‘çılgın adam’ olarak kabul edilmişti. 

1960’lı yıllardaki Bayburt-Araklı yolu mücadelesinde emekleri olan, uzun bir süre Bayburt Madeni Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini de üstlenen Şevki Özdemir’e Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.  

Anahtar Kelimeler:
Şevki Özdemir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.