Bayburtlu nüfus 22 ilçede azaldı, 17 ilçede çoğaldı

İşte Bayburtlu nüfusun en yoğun olduğu il İstanbul'daki 39 ilçedeki nüfus hareketleri...

Bayburtlu nüfus 22 ilçede azaldı, 17 ilçede çoğaldı
Bayburt Postası - Bayburt nüfus İstanbul’da azaldı. ADNKS verilerinin tutulmaya başlandığı 2007 yılından beri İstanbul’da sürekli artan Bayburtlu nüfusu ilk kez 2014’te düşüşe geçti. 2014 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) göre İstanbul’da yaşayan ve değişik illerin nüfusuna kayıtlı kişi sıralamasında Bayburt 38. sıraya kadar geriledi. 

Verilere göre başka ilin nüfusuna kayıtlı olup İstanbul’da yaşayanlar arasında 115 bin 401 Bayburtlu yer alıyor. Geçtiğimiz yıl bu rakam 117 bin 360 olarak kaydedilmişti. Buna göre Bayburt nüfusunun en fazla yaşadığı il olan İstanbul’da nüfus her yıl ortalama yüzde 2 oranında büyürken, son 1 yılda azalmış oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verileri, kentte yapılan ikametgâh çalışmasının ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor. 2014 yılı içindeki nüfus artışının hangi yaş gruplarında görüldüğünü ve ikametgah çalışmasının etkilerini ortaya koyan 2014 ADNKS verileri, aynı zamanda artan nüfusun İstanbul’da hangi ilçelerden geldiğini de yansıtıyor.

2014 ADNKS verilerine göre İstanbul’un ilçelerinde Bayburtlu nüfus oranlarına bakıldığında 22 ilçede azaldığı ve 17 ilçede arttığı görüldü. Nüfus artışı en fazla Esenyurt’ta gerçekleşirken, en fazla düşüş ise Bağcılar’da kaydedildi. 

TÜİK verilerine göre İstanbul’da Bayburtlu nüfus hareketleri şöyle:




*

*

*
*

*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.