Bayburt'ta köylerin yüzde 55'inde nüfus arttı

Bayburt’un 93 köyünde nüfus bir önceki yıla göre yükseldi.

Bayburt'ta köylerin yüzde 55'inde nüfus arttı
Bayburt Postası - Bayburt'ta köy nüfusları arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bayburt’un 93 köyünde nüfus bir önceki yıla göre yükseldi. TÜİK’in 2016 Nüfus Sayımı Sonuçları’na göre, nüfusu 78 bin 550'den 90 bin 154'e yükselen ve nüfus artışında ülkenin en hızlı ili olan Bayburt’un köy nüfuslarındaki hareketlilik de dikkat çekti. 170 köyün 93’ünde ikamet eden toplam nüfus bir yıl öncekine göre artarken, 67'sinde azaldı. 10 köyün nüfusu ise hiç değişmedi.

Verilere göre nüfusu en çok artan köyler Pınargözü, Çamlıkoz ve Taşburun, en çok azalan köyler Masat, Serenli ve Akbulut oldu. Kentin en büyük köyü konumundaki Konursu’da 31 kişilik bir artış görülürken, 12 kişiyle nüfusu en düşük köy Yapracık’ta ise bu rakam değişmedi.

2015 ve 2016 verilerine göre işte Bayburt’un 170 köyündeki nüfus hareketleri:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şafak Güngör 7 yıl önce

Nüfus taşıma sisteminin getirdiği suni artış. Bir ay sonra hepsi normal nüfuslarına geri döner.