Bayburt'ta eli öpülesi bir anne

Bayburtlu 62 yaşındaki Lütfiye Arslantaş, 30 yılı aşkın süredir bedensel ve zihinsel engelli 3 çocuğunun bakımını özveriyle yerine getiriyor.

Bayburt'ta eli öpülesi bir anne
Bayburt Postası - Merkeze bağlı Şeyhhayran Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk annesi Lütfiye Arslantaş, kendisini bedensel ve zihinsel engelli kızları Zehra (37), Zeynep (32) ve Reyhan'a (31) adadı.

Eşi Osman Arslantaş'ın da yardım ettiği fedakar anne, kızlarının her türlü ihtiyacıyla bıkıp usanmadan ilgileniyor.

Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan 4 çocuğunun evlenerek kendi yuvalarını kurduğunu ancak Zehra, Zeynep ve Reyhan'ın engelleri nedeniyle kendisine bağımlı olduğunu söyledi.

Engelli üç kızını bir an yalnız bırakmadan her türlü ihtiyaçlarını, yaşının ilerlemesi ve geçirdiği bel ameliyatları nedeniyle zor da olsa yerine getirdiğini anlatan Arslantaş, "İlk doğduklarında herhangi bir şeyleri yoktu. O zaman normal çocuk gibi emeklediler ama sonradan gezemediler. O dönemler çok doktora gittik. Baktırmadığımız yer kalmadı, 'Çaresiz bir hastalık' dediler ve bizi gönderdiler." dedi.

Arslantaş, engelli çocuklarının yardım almadan hiçbir şey yapamadığını belirterek "Biz olmadan ekmek bile alıp yiyemiyor, sularını içemiyorlar. Her şeyleri bize bağlı. Saçlarını tararım, elbiselerini giydiririm. Yani bir insanın ne ihtiyacı varsa hepsini biz gideririz. Onlar hiçbir şeylerini yapamazlar. Ben ağlarım, onlar da benimle birlikte ağlarlar." diye konuştu.

Bir anne olarak bu çocuklarını diğer çocuklarından ayrı tutmadığını ve bakımları "Öf" bile demeden yerine getirdiğini vurgulayan Arslantaş, şöyle devam etti:

"Allah bunları bana neden verdi, demedim. Sadece 'Allah'ım bunları benden sonraya bırakma' derim. Ben bu çocuklarımın benden sonraya kalmasını istemem çünkü benden sonraya kalmalarını düşünemem, kalmasınlar benden sonraya, Allah'tan bunu isterim. Hiçbir zaman da kızmadık, bağırmadık, dövmedik."

Arslantaş, her zaman yardımcısı olan eşinin, çocuklarını her istediklerinde otomobille şehir merkezi ya da doğaya geziye götürdüğünü, onların hiçbir isteğini geri çevirmeden yaptığını da ifade etti.

"Tayyip Erdoğan'dan sonra devlet bizi tanıdı, bildi"

Bir anne olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her fırsatta dua ettiğine dikkati çeken Arslantaş, şunları kaydetti:

"Allah'ım Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. O başa geldikten sonra engelli çocuklar meydana çıktı. Yani Tayyip Erdoğan'dan sonra devlet bizi tanıdı, bildi. Devlet çocukların var olduğunu bildi. Yine Cumhurbaşkanımızdan yıl başında bunlara tebrik kartı geldi. Ondan önce böyle şeyler yoktu, ben görmedim. Tayyip Erdoğan başa geçince bizim engelli çocuklarımız devlete girdi, insan yerine sayıldı. Ondan önce herkes çocuğunu saklıyordu, bunu da bilin. Bu çocuklar da bu ülkenin insanları, evlatlarıydı ama Cumhurbaşkanımızla bunlar ortaya çıktı. Biz gece gündüz ona dua ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alm 6 yıl önce

eli öpülesı anne Allah senın yardımcın olsun tabıykı Devlet iste bu dıyoruz mazlumuna düşkününe sahıp cıkıyorya isde o önemlı

Avatar
Ayguldeve 6 yıl önce

Annemizinellerinden operim

Avatar
Gada 6 yıl önce

Ellerinden öpülesi annem Allah uzun ömür versin. Sizi de bu durumu siyasete alet ettiğiniz için kınıyorum, her fırsatta yalakalık yapmayın kardeşim

Avatar
BAYBURTLU 6 yıl önce

ANNECİĞİM O HÜRMETLİ ELLERİNDEN ÖPÜYORUM CENABI ALLAH HEPİMİZE ÖYLE İMAN BAHŞETSİN İNŞALLAH