Bayburt'ta 20 mahallede nüfus arttı

28 mahallesi bulunan Bayburt’un 20 mahallesinde bir önceki yıla göre nüfus arttı, 8'inde ise azaldı.

Bayburt'ta 20 mahallede nüfus arttı
Bayburt Postası - Bayburt’un 2016’da nüfusu en fazla artan mahallesi Tuzcuzade olurken, nüfusu en çok azalan mahallesi ise Kaleardı oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen verilere göre 28 mahallesi bulunan Bayburt’un 20 mahallesinde bir önceki yıla göre nüfus arttı, 8'inde ise azaldı. 2015’te 78 bin 550’ye düşen nüfusun bir yıl aradan sonra 90 bin 154’e yükseldiği kentte, nüfusu en fazla artan mahalleler Tuzcuzade ve Şingâh oldu. 2015’te 5 bin 680 kişilik nüfusla en çok eriyen mahalle olan Tuzcuzade 2016’da 2 bin 201 kişiyle 7 bin 881’e kadar yükseldi. Tuzcuzade’yi nüfus artışında Şingah ve Zahit mahalleleri takip etti.

Şingah, 10 bini geçti!

Bayburt’un en kalabalık mahalle Şingâh, 10 bin 11 kişilik nüfusa ulaştı. Şingah, 8 bin 509 kişilik nüfusa sahip Aydıntepe’yi geride bırakırken, 10 bin 745 kişilik nüfusa sahip Demirözü’ne çok yaklaştı.

Bayburt'ta merkez, ilçe ve beldelere bağlı mahalle nüfusları şöyle:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Kardeşim nüfus artar yine dedikodu yapılır. Yok suni, nerede bu insanlar diye. Artık sevinmeye karar verin. artmaya mı yoksa azalmaya mı?

Avatar
KD -69 7 yıl önce

Köy nüfuslarinida bekliyoruz...

Avatar
ŞAŞKIN 7 yıl önce

Memlekette insan yok. Nüfus 90 bin olmuş.

Avatar
Halil 7 yıl önce

ne kadar artarsa artsın Bayburt yine Ayni Bayburt iş yok güç yok kuru kalabalık