Bayburt Kaymakamı Şehit Nusret Bey anıldı

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şehit Nusret Bey anıldı.

Bayburt Kaymakamı Şehit Nusret Bey anıldı
Bayburt Postası -  Anadolu Kurtuluş Savaşı Mücadelesi verirken, Bayburt Kaymakamlığı görevinde bulunduğu yıllarda Tehcir Kanununu uygulamasından dolayı Ermeni iftiralarıyla Kürt Nemrut Mustafa divanında yargılanarak Beyazıt Meydanı'nda idam edilen Nusret Bey anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'de 25 Aralık 1921 tarihinde 'Milli Şehit' ilan ederek, geride bırakmış olduğu eşi ve çocuklarına maaş bağlattığı Şehit Nusret Bey, isminin verildiği parkta düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Kaymakamın vatanseverliklerle dolu hayatından kesitlerin sunulduğu anma töreninde dualar edildi.

Programa Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Şehit Nusret Bey
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadettin 5 yıl önce

boğazlıyan kaymakamı kemal beyde aynı divanda yargılanıp idam edildi nemrut mustafa ve hayranlarına Allahın laneti olsun

Avatar
Timur 5 yıl önce

Padişah Vahidettin büyük hizmetleri olmuştur Nemrut Mustafa'nın.Tüm Kurtuluş mücadelesi verenlerin üzerine salınmış bir lanettir.Tahminimce kuru anma olmamış, üniversitede Nemrut Mustafa divanı etraflıca bir panel konusu olmuştur.İlginç ve öğreticidir.