Bayburt Kayak Kulübü'nün unutulmayacak ismi 'Muhlis Gider'i kaybettik!

Bayburt'ta kayak sporuna verdiği hizmetlerle unutulmayacak bir isim olan Muhlis Gider, hayatını kaybetti.

Bayburt Kayak Kulübü'nün unutulmayacak ismi 'Muhlis Gider'i kaybettik!

Bayburt Postası - 20 yıldır MS hatalığı ile mücadele eden, yaklaşık 1 ay önce de Pankreas kanseri teşhisi konulan Muhlis Gider (67), Ankara'da hayata gözlerini yumdu. 

Olimpik ve Milli sporcu Dursun Bozkurt'un 1960 ve 1970'li yıllarda kayak sporunda öğrencisi olan Muhlis Gider, hocası Bozkurt'un 1990'lı yıllarda yeniden yeşertmeye çalıştığı Bayburt Kayak Kulübü'nün en önemli isimlerinden biriydi. Dursun Bozkurt'la birlikte Bayburtlu çocukların kayak sporu ile tanışmasını sağlayan Muhlis Gider, Bozkurt'un bıraktığı yıllarda da görevi devralmış, yaklaşık 7 yıl Ankara'da ikamet etmesine rağmen her kış Bayburt'a gelip, Bayburt'ta kayak sporunu sevdirmeye, kayakçı yetiştirmeye devam etmişti. 

Kop Dağı'nda gerçekleşen kayak yarışmasının ardından ödül töreni.. Sol baştan, Dursun Bozkurt, dönemin Belediye Başkanı Muammer Daştan ve Muhlis Gider (1991)

Kayışkıran mevkide başlayıp, Kop Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne evrilen süreçte birçok sporcunun yetişmesine vesile olan Muhlis Gider, dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Kemal Köprücü'nün tesisleşme yolunda attığı adımlara da önemli destek vermişti. Muhlis Gider, babacan tavırlarıyla da öğrencilerinin büyük sevgisini kazanmış, kayaktan uzak olduğu yıllarda öğrencileri ile teması kesmemiş bir isimdi. Gider, sporcularının gelecekte alacakları kararlar hakkında onlara tavsiyelerde bulunurdu.

Bayburt'ta kayak sporu tarihine gözatıldığında her dönem ismiyle karşılaşılacak olan Muhlis Gider, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan emekli olmuş, Ankara'da hayatını sürdürmekte idi. Bugün sabaha karşı hayatını kaybeden Muhlis Gider, yarın öğleden sonra Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. 

Bayburt Postası olarak, özlemle hatırlayacağımız Muhlis Gider'e Allah'tan rahmet dilerken, eşi ve çocukları başta olmak üzere Gider ailesine, Bayburt spor camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (Murat Okutmuş) 


Muhlis Gider öğrencileri ile birlikte... Sol baştan, Sedat Pekmezci, Halit Gider, Evren Şimşek, Serdar Pekmezci, Muhlis Gider, Kürşat Okutmuş, Bülent Gonca..



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Berat 3 yıl önce

Allah rahmet eylesin

Avatar
Muzaffer 3 yıl önce

Bizim Bayburtlu deyer lerimize minatariz

Değerli Muhsin gidere Allah'tan rahmet dilerim
O polis görevin deiken işi düşen herbayburt
Luya yardici olurdu makamı cennet olsun