Atıl durumdaki binayı misafirhaneye çevirdi

2019 yılında Çerçi köyü muhtarı seçilen Dr. Arslan Özkan, köyde yaptığı yeniliklerle vatandaşın takdirini topluyor.

Atıl durumdaki binayı misafirhaneye çevirdi
Bayburt Postası - Uzun yıllar Bayburt’ta ve bölge illerde çocuk doktoru olarak önemli hizmetler vermiş olan Dr. Özkan, muhtarlık mesaisinde de gün geçmiyor ki bir yeniliğe imza atmasın.

Çerçi köyünde öğrenci yokluğunda yıllar önce kapanan ve gün geçtikçe harabe bir hale dönüşen okul çok amaçlı bir misafirhaney dönüştü. Pencere ve kapıları yenilenen, tüm tadilat işleri elden geçirilen bina, Çerçi Köyü Derneği bünyesinde misafirhane olarak hizmet verecek.

Arslan Özkan, yapılan çalışmlarla ilgili verdiği bilgide, “Tamamen kendi imkanlarımızla okulun bir salonunu misafir evi, diğer salonunu da çok amaçlı salon haline getirdik. Halen okulun dışardaki tuvaletlerini restore ediyoruz. Misafir evinde, köyde evi olmayan köylülerimiz yaz aylarında gelip kalkabilecekler. Çok amaçlı salonumuzu kütüphane, toplantı ve oturma salonu, düğün salonu, spor salonu olarak kullanacağız. Artık köyümüzün Okul Misafir evi yanında Okul Lojmanı Misafir Evi, Fatma Özkan Misafir Evi ve Kültür Merkezi Misafir Evi olmak üzere 4 tane misafir kabul edilebilecek sosyal tesisleri var” dedi.

Tesislerin yönetiminin Bayburt Çerçi Köyü Kalkınma Derneği’ne verildiğini söyleyen Özkan, “Köy dışındaki köylülerimizin ağırlıklı olarak İstanbul’da bulunması nedeniyle İstanbul Derneğimizin de bu sosyal tesislerin arttırılması ve donatılmasına katkısı olması gerekir. Köyümüzün 90 civarında olan hane sayısının 75’inin sakinlerinin yaz aylarında tatillerini geçirmek üzere köyümüze gelmeleri, bir o kadar da gelip akrabalarında, Bayburt’taki otellerde kalmaları Çerçi’nin bu haliyle bile turistik bir köy hüviyetinde olduğunun göstergesidir. Köyümüzün güzelliği ve konumu da turistik bir köy olmasını desteklemektedir. Bu nedenle bu yöndeki çalışmalarımız ilerde daha çok meyvelerini verecektir. Köyümüze ve köylülerimize hizmet etmek bizler için zevktir” diye konuştu.

Küçükdağ'a 100 Çam Ağacı

Muhtar seçildiği günden itibaren ağaçlandırmaya önem veren Özkan, seçildiği günün haftasında köydeki Küçükdağ mevkisine 100 çam ağacı diktirmişti. O çamların tamamının tutuğunu söyleyen Özkan, köyümüzün gençlerinden Mustafa Soydaş ile birlikte bu çam ağaçlarınıu dikmiş ve  tutmaları için özel bir yöntem kullanmıştık. Bu yöntemin olumlu sonuç verdiğini bugün sevinçle müşahede ettim. Burada dikilen çamların tutması için toprağın yeteri kadar su tutması gerekiyor. Bunun için her çamın dibinde bir buçuk metrelik yağmur sularını tutacak, arkın açılması gerekiyor. Bizden sonra o bölgeye köylülerimizin de ağaç dikmesini temenni ediyoruz” dedi. 

Öte yandan Muhtar Özkan, yaz aylarında köydeki havuzu faaliyete geçirerek, pazar günleri köyün çocuklarına yüzme dersleri vermişti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayri 3 yıl önce

Helal olsun diyorum abimize.Her türlü övgüyü hak ediyor.Hele o diktigi ve yasamalari icin özel emek verdigi agaclar icin!

Avatar
bayburt 3 yıl önce

iyiki varsın güzel insan....

Avatar
Reis 3 yıl önce

Sayın muhtarı tebrik eder çalışmaların devamı dilerim.Lakin köyün hem Kitre hem de çevre bağlantı yolu çok tahrip halde.Buna da eğilmek de fayda var.

Avatar
Ali 3 yıl önce

Muhtarlığı eş dost desteği ile alıp, maaşını ve haklarını alarak gününü dolduran iş yapmaz/bilmez muhtarlar duydunuz mu. Köyünüze sadece her gelen muhtar 500 ağaç dikse köyün etrafı orman olur. Çerçi muhtarımızı tebrik ediyorum. Gurbetten köyüne gelen ama evi virane olduğu için otellerde kalan insanlar için büyük bir hizmet.Çok güzel işler bunlar. Kimse de karşı çıkmaz.

Avatar
Selahattin Arslan 3 yıl önce

Hem doktor.
Hem muhtar.
Her hususta,
Hem de rehber.

Her geçen gün gelişti.
Köyün resmi değişti.

Allah ondan razı olsun.
Yapılanlar baki kalsın.
Selahattin Arslan

Avatar
Recep Özkan 3 yıl önce

Muhtarımızı takdir ve tebrik ediyor fedakarca Emekleri için Kendisine çok teşekkür ediyorum...

Avatar
Çerçili 3 yıl önce

Helal olsun muhtar, taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.

Avatar
Selahattin Arslan 3 yıl önce

Hem doktor.
Hem muhtar.
Köyümüzde,
Hizmet var...

Her geçen gün gelişti.


Allah ondan razı olsun.
Eserleri baki kalsın.




Köyün çehresi değişti.