Antika radyolara hayat veriyor

Elektronik eşya tamircisi Fuat Tutar (54), Bayburt merkezde açtığı işyerinde tarihin yüküne direnen antika radyoları özenle tamir ediyor.

Antika radyolara hayat veriyor
Bayburt Postası - Bayburt’ta 28 yıl devlet memurluğu yaptığını ve emekli olduğunu, 18 yaşında öğrendiği mesleğini ise, işinden arda kalan zamanlarda sürekli yaptığını söyleyen Tutar, emekli olduktan sonra açtığı dükkanında her türlü elektrikli alet tamiri yaptığını fakat antikacılarla yaptığı sözleşmeden ötürü daha çok eski radyoları tamir ettiğini belirtti.

Şuana kadar hayata döndürdüğü radyolar içerisinde en eskisinin 1940’lara ait olduğunu söyleyen Tutar, “Antika eşya bir merak, bunların tutkunları var. Benim buraya öyle kişiler geliyor ki, yani radyosunu emanet ederken gözleri doluyor. Aman bir şey olmasın diye sıkı sıkya tembih ediyor. Şuana kadar böyle bir sorun yaşamadık, yaparız diye aldığımız her radyonun sahibini sevindirdik. Tabi insanımızın anıları var, anası, babası, atası var. Ona bir şey olmasın, o anılar silinip gitmesin diye kaygı taşıyor” dedi.



Genelde Grundig, Philips, Siemens marka radyoları tamir ettiğini söyleyen Tutar, antika radyolarda bulunan lambaların ses ve frekans ayarını düzenleyen mekanizma olduğunu, arızaların da genellikle bu lambalardan kaynaklandığını söyleyerek, “Bu lambalardan piyasadan bulabiliyorsak, aslını takıyoruz. Yok eğer bulamazsak, fm kiti ile bu sorunu çözüyoruz” şeklinde konuştu.

İl dışından bir antikacı ile anlaşması olduğunu ve daha çok ona çalıştığını söyleyen Tutar, radyoların ahşap kaplamalarını da onardığını belirterek, “Bu tür işlerle uğraşan insanlar ince ruhlu oluyor. Müşterilerim de genelde böyle hassas insanlar. Ben de bu işi severek yapıyorum, ahşap kaplamalarını bile onarıyorum. Müşterinin benden böyle bir talebi olmuyor aslında ama istiyorum ki buraya gelen radyo dört dörtlük bir durumda dışarı çıksın” diye konuştu.

Tutar, 1982 yılında siyah-beyaz radyo tamiri ile başladığı mesleğini, Hafız Osman Caddesi’nde açtığı ve antika radyoları hayata döndürdüğü işyerinde sürdürüyor.

(Haber/Foto: Murat Okutmuş)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dudu 3 yıl önce

Çok pahalı tamir ediyor daha gitmem

Misafir Avatar
Ahmet 3 yıl önce @Dudu

Yanlışınız var, fiyat konusunda gayet iyi yardımcı oluyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Namık yılmaz 10 ay önce

Ben de ordu da emekli olduktan sonra vakit geçirmek için antika radyoları restore ediyorum.sizinle tanışmak isterim.