Antalyalı damat, Bayburtlu gelini evden böyle çıkardı

En son 1970'li yılların vazgeçilmez aracı olan fayton geçtiğimiz günlerde bir nostalji tadında Bayburt sokaklarında gözüktü. Yeni evlenen çift kendilerine gelin arabası olarak faytonu seçti.

Antalyalı damat, Bayburtlu gelini evden böyle çıkardı
Bayburt Postası - Osmanlı geleneği yıllar sonra Bayburt sokaklarını arşınladı. En son 1970'li yılların vazgeçilmez aracı olan fayton geçtiğimiz günlerde bir nostalji tadında Bayburt sokaklarında gözüktü. Yeni evlenen çift kendilerine gelin arabası olarak faytonu seçti.

Şingâhlı Tutar Ailesi’nden Habibe Tutar ile Antalyalı Akman Ailesi’nden Emrah Akman’ın Bayburt’ta gerçekleşen düğünlerinde fayton, Bayburt caddelerini arşınladı.

Şingah Mahallesi’ndeki gelinin evinin önünden çifti alan fayton, konvoylar eşliğinde düğün salonuna gitti. Anadolu’da 'kız evi naz evi' söylemini de güçlendiren ‘Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem’ türküsüyle akıllara yer edinmiş düğünlerdeki gelin faytonu Bayburt’ta 50 yıl sonra ortaya çıkarken, kentin sokakları da klasik görüntülere sahne oldu.

Öte yandan Bayburt’ta at biniciliği üzerine bir işletme faaliyete geçti. İşletme fayton taşımacılığı hizmetinin yanı sıra  at binmeyi öğrenmek isteyenler içinde eğitimler veriyor.     

Anahtar Kelimeler:
Habibe TutarEmrah Akman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yahya oroc 8 yıl önce

Habibe mutluluklar dilerim :)

Avatar
yakup tutar 8 yıl önce

Tutar olunca böyle olurrr

Avatar
SALİH CENGİZ 8 yıl önce

Sevgili kardeşimin emaneti, yeğenim Habibe'ye ve Emrah'a ömür boyu mutluluklar diler, gözlerinden öperim.

Avatar
Hanefi sansu 8 yıl önce

Bayburt at Çiftliği ve fayton kiralama isine ben bakıyorum.ilgilenen arkadaslar 0542 310 72 92 numaradan ulasabilir.