23 yıl sonra minnetle anılan lider: Turgut Özal

"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu...

23 yıl sonra minnetle anılan lider: Turgut Özal
 18'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın aile dostlarından Malatya Eğitim Vakfı Kurucusu ve iş adamı Şaban Taçyıldız, siyasetten özel yaşamına, aile hayatından girişimci ruhuna kadar her yönüyle merhum Özal'ı anlattı.Taçyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Nisan 1993'te vefat eden Turgut Özal'ı, Anavatan Partisi'ni kurduktan sonra tanıdığını belirtti. Bu süreçte merhum Özal'ın kendisine milletvekilliği teklif ettiğini anlatan Taçyıldız, Özal'a her zaman yanında olacağını ama siyaseti düşünmediğini söylediğini aktardı.

O dönem siyaset için kendini çok genç gördüğünü dile getiren Taçyıldız, politikaya girmemesine karşın Özal ile daha da yakınlaştıklarını ifade etti.Merhum Özal'la iyi bir diyalog içinde olduklarını söyleyen Taçyıldız, her İstanbul'a geldiğinde Özal'ın mutlaka kendisiyle görüştüğünü vurguladı. 

Zaman zaman Özal'ın İstanbul'daki evine de gittiğine işaret eden Taçyıldız, "Malatya'dan kayısı falan gelirdi, biz de onları kendilerine gönderirdik. Oğlu Ahmet'le çok yakındık. Onun Malatya'ya milletvekili olmasında yine benim çok büyük payım oldu. Helali hoş olsun, çok düzgün insanlardı." dedi.

Özal'ın sevgi dolu bir insan olduğunu belirten Taçyıldız, şöyle devam etti:"Hani 'Bir karıncanın canını incitmez' derler ya öyle bir insandı. Çocuklara karşı çok sevecendi. Mesela bir yaramazlık yaptıkları zaman hiç kızmazdı. Özal, çocuklara çok önem ve değer verirdi. Gerçekten süper bir babaydı. Çocuklarına karşı kırıcı bir üslubu yoktu. Bir baba oğul değil de kardeş, arkadaş rolüyle yaklaşırdı. Semra Hanım da çok değerli bir hanımefendiydi. Kadınlar Kurulunu kurdu. Türkiye'nin en zengin hanımlarıyla beraber iş birliği yaptı. Okulsuz yerlere okul, nikahsız kadınlara nikah yaptırdı. Özal, tek başına bir partinin bir yere gelemeyeceğini iyi bildiği için Kadın Kolları, Gençlik Kolları bunları kurdu. Bunlarla yoğunlaştırdı, güçlendirdi, kuvvetlendirdi partiyi. Böylece hem ülke zenginlerinin ülkeye yatırım yapmalarını sağladı hem de sosyal şeylerle her yere medeniyeti, eğitimi götürmeye çalıştı."AA


"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u Türkiye'nin 69'uncu vilayeti yaptı

Bayburt Postası - Yandaş ve muhalif birçok kesim tarafından çağdaş Türkiye'nin mimari olarak takdirle yad edilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1989 yılında Bayburt'u il yapmıştı.

12 Eylül darbesinin ardından Anavatan Partisi'ni kurarak milletin umudu olan Özal, kara bulutların Türkiye üzerine çöktüğü bir dönemde büyük hizmetlerin önünü açmıştı. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk 'sivil' Cumhurbaşkanı da olan Özal, ülkemize yaptığı büyük hizmetlerin yanı sıra "ikinci memleketim" dediği Bayburt'u 27 yıl önce il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 8 yıl önce

gerçekten halk adamıydı Allah rahmet etsin şimdiki cumhurbaşkanları halktan kaçıyor ö halkın tamda içinde özal

Avatar
VATANDAŞ 8 yıl önce

Mekanı cennet olsun inşAllah. Özal gibi insanları Allah başımızdan eksik etmesin.
(bu güzel anma haberinden dolayı bayburtpostasi'na ayrıca teşekkür ederim)

Avatar
BAYBURT HALKI 8 yıl önce

BLD BAŞKANI SN ALİ BİLENE BİNLERCE TŞK,LER,SN ÖZALINDA RUHU,DA ŞAD
OLSUN