22 yıl sonra minnetle anılan lider: Turgut Özal

"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu...

22 yıl sonra minnetle anılan lider: Turgut Özal
Bayburt Postası - 17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 22'nci ölüm yıl dönümünde anılıyor. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 22. yılında kabri başında törenle anıldı. 17 Nisan 1993'te Çankaya Köşkü'nde görevi başındayken hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma töreni Topkapı'daki kabri başında düzenlendi. 

Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal, torunu Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile sevenleri katıldı.

Anıtmezar'a Cumhurbaşkanlığı çelengi konulduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu.

Ankara'dan gelen Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri de "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle anıyoruz" yazılı pankart açarken, Özal'ın mezarı başında bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.


"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u Türkiye'nin 69'uncu vilayeti yaptı

Yandaş ve muhalif birçok kesim tarafından çağdaş Türkiye'nin mimari olarak takdirle yad edilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1989 yılında Bayburt'u il yapmıştı.

12 Eylül darbesinin ardından Anavatan Partisi'ni kurarak milletin umudu olan Özal, kara bulutların Türkiye üzerine çöktüğü bir dönemde büyük hizmetlerin önünü açmıştı. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk 'sivil' Cumhurbaşkanı da olan Özal, ülkemize yaptığı büyük hizmetlerin yanı sıra "ikinci memleketim" dediği Bayburt'u 26 yıl önce il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu.


Anahtar Kelimeler:
BayburtTurgut özalAnap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 9 yıl önce

Allahim mekanını cennet eylesin ama bayburtlu olarak bitek bi bulvarda ismini yaşatıyoruz.