12 yıldır yavrusunu arayan aile, Davutoğlu'na seslendi

12 yıl önce kaybolan Emine Karaman için ailesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

12 yıldır yavrusunu arayan aile, Davutoğlu'na seslendi
12 yıl önce kaybolan Emine Karaman için ailesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan gelecek müjdeli haberi bekliyor. 3 yaşındaki Emine Karaman, bundan tam 12 yıl önce 2003 tarihinde Bayburt Örence köyünde düğün esnasında kaybolmuştu.

2001 yılında Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluş törenlerinde kaza sonucu şehit olan Şahmettin Karaman’ın kızı Emine için umutlu bekleyiş sürüyor. Bayburt mitingi için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Pazar günü mektup verdiklerini söyleyen kayıp Emine’nin amcası Fahrettin Karaman, Davutoğlu’ndan gelecek müjdeli haberi beklediklerini söyledi.

“12 yıldır gelecek müjdeli bir haberi bekledik” diyen Karaman, yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu’ndan yeğeninin bulunması için destek beklediklerini söyleyerek, "Şehit çocuğu Emine’nin annesinin gözyaşlarının dinmesi için Allah rızası için devlet büyüklerimizin ellerinden gelen yardımı yapmalarını bekliyoruz. Bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadık. Biz başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kaybolan kızımızı bulacaklarından Allah’ın izniyle eminiz” şeklinde konuştu.

Gadalar, Emine için dev afiş astı

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ve Anadolu Üsküdar arasında oynanan maçta, kayıp Emine için dev pankart hazırlayan Gadalar taraftar grubu da , "12 yıllık feryadımızı duyun artık! Şehit kızı Emine’yi bulun artık! Başbakanım” şeklinde çağrıda bulunmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 26 Nisan 2015 tarihinde Karaman ailesi tarafından iletilen mektupta ise Emine’nin kaybolduğu gün ile ilgili detaylara da yer verilerek şöyle denildi:

"Sayın Başbakan’ımıza… 31/07/2003 tarihinde Bayburt Öğrence Köyü’nde dayımızın düğünü vesilesiyle bulunduğumuz esnada ailemizden Şehit Şahmettin Karaman’ın üç yaşındaki kızı Emine Karaman kaybolmuş ve durum jandarmaya bildirilmiş fakat bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamamıştır. O gün itibariyle Sakarya ili Sapanca ilçesinden olduğu iddia edilen iki bayan şüpheli olarak takibe alınmış fakat bundan da herhangi bir olumlu sonuç elde edilememiştir. Şehit çocuğu olan Emine’nin bulunması için çeşitli devlet büyüklerimizden ve medyadan taleplerimiz oldu fakat bunlardan da herhangi bir netice alınamamıştır. Eşini elim bir kazada şehit veren ve yavrusunun kayıp olayının üstünden yıllar geçmesine rağmen umudunu kaybetmeyen acılı annemizin gözyaşlarının dinmesi için acımızı paylaşacağımızı bilerek sizden yardım ve destek bekliyoruz. Lütfen Sayın Başbakan’ım, Allah rızası için bizden yardımlarınızı esirgemeyiniz”

Haber: Baki Meral

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.