Zahit Efendi Cami onarımda

Beş asırlık tarihi bir geçmişi olan Zahit Efendi Camii onarıma alındı.

Zahit Efendi Cami onarımda
Bayburt Postası - Beş asırlık tarihi bir geçmişi olan Zahit Efendi Cami onarıma alındı. Dış yüzey ve iç dizaynı tamamen yeniden elden geçecek camiinin yıkılmak üzere olan minaresi de yeni baştan inşa edilecek.

Bayburt'un en eski tarihi camilerinden biri olmasına rağmen bakımsızlıktan virane bir görüntü sergileyen Zahit Efendi Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce yapılan ihale ile tadilata alındı. İnşaat halinde olan Zahit Efendi Cami hakkında bilgi veren muhtar Mahmut Orun, "2015 yılı Kurban Bayramı namazını inşallah camimizde kılacağız" dedi.

Minarenin her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Orun, "Çok uzun zamandan beri bizler söyledik siz yazdınız. Bu konuda imza kampanyası bile başlattık. Sağ olsunlar yetkililerin de ilgisiyle sonuca varıyoruz. Şuan tadilatımız başladı. Minaremizde yeniden inşa edilecek" diye konuştu.

Cami içinde yapılacak tadilatlar hakkında da bilgi veren Orun, "Dış cephe, iç cephe tamamen elden geçecek. Cami içerisinde su çeken bir bölüm vardı oranın sorunu giderilecek. Ayrıca bayanlar bölümü ve minareye çıkış kapısı da değişecek. İnşaatı alan firma ile görüştüğümüzde Kurban Bayramı'na yetiştireceklerini belirtiyorlar. Kurban Bayramı'nda inşallah yeniden ibadete açıp, bayram namazını da camimizde kılacağız" ifadelerini kullandı.



İlgili haber:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sahipsiz bayburt 9 yıl önce

sayın yetkililer, bayburt'u şu erzurum vakıflar bölgeden kurtarın, lütfen.........!!!