"Sünnetin hayatımızdaki yeri ve önemi"

Memur-Sen Bayburt Şubesi’nce Eğitim ve Sosyal Faaliyetler kapsamında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun oldu.

"Sünnetin hayatımızdaki yeri ve önemi"
Bayburt Postası - Memur-Sen Bayburt Şubesi’nce eğitim ve sosyal faaliyetler kapsamında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun oldu. 
 
Sendika üyelerinin katıldığı etkinlikte ‘Sünnetin hayatımızdaki yeri ve önemi’ başlığı altında bir konuşma yapan Rektör Coşkun, dinimizin bir kaynağının Kuran-ı Kerim diğerinin ise Hadis-i Şerifler olduğunu ifade etti. 
 
Konuşmasında hadisleri yok sayarak bize sadece Kuran-ı Kerim yeterli diyenlerin yanlış görüşte olduğunun altını çizen Rektör Coşkun, şunları söyledi:
 
“Bir hadisi veya hadisleri araştıracak kişide onu ana kaynaklardan alma, Hadis-i Şerif ilimlerine ve ıstılahlarına vakıf olma ve ön yargılardan uzak durma gibi daha ilk başta bulundurması gereken bazı özellikler vardır. Hadîs-i Şerif karşısındaki duruşunu bu şekilde hazırlayan kişinin Hadîs-i Şerifleri değerlendirebilecek sağlıklı bir altyapıya sahip olması gerektiği söylenebilir. Esasen Hadîs-i Şerif bütüncül bir tarzda değerlendirme işlemi bu aşamadan sonra başlayacaktır. Buna göre, sırasıyla; önce Hadîs-i Şeriflerin sıhhati sened ve metin tenkidi bütünlüğünde tespit edilmeli, daha sonra sahîh olduğuna hükmedilen söz konusu hadîs; dil özellikleri, bağlam ve bağlayıcılık bütünlüğünde anlaşılmalı ve nihayet bu şekilde anlaşılan Hadîs-i Şerif, anlatılacak insanların durumları gözetilerek anlatılmalıdır. Buna göre Hadîs-i Şerif bütüncül bakış, hem araştırmacı, hem sıhhat tesbiti, hem anlama ve hem de anlatma aşamasıyla ilgili hususların bütününü birden kuşatmaktadır." 
 
Coşkun konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. 
 
Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey ise 15 günde bir sendika binasında bu tür etkinlikler yapacaklarını ifade ederek ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Özbey ayrıca konuşmalarından ötürü Rektör Coşkun’a teşekkürlerini iletti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.