'Şehit Osman'a vakıf eli değiyor

Şehit Osman Türbeleri tadilata alındı.

'Şehit Osman'a vakıf eli değiyor
Bayburt Postası - Şehit Osman Türbeleri tadilata alındı. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan onarım işini alan yetkili firma çalışmalarını başlattı. Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan 2 türbe aslına uygun olarak yapılacak.

19 Haziran 2015 ile 16 Kasım 2015 tarihlerini kapsayan 4 aylık zaman diliminde onarımı tamamlanacak türbelerin külah kısımlarının yanı sıra mezarlık içinde ve dışında yıpranmış olan taşlar yenilenecek.

Daha önce Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen ve türbelere yakışmayan ibretlik kapıların da restorasyon kapsamına alındığı öğrenilen tadilat 16 Kasım 2015 tarihinde sona erecek.  

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lütfü ÇİKOT 9 yıl önce

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH ASLINA SADIK KALINARAK RESTORESYON GERÇEKLEŞİR. İMARET TEPEDEKİ ALPERENLER TÜRBESİNİN PERİŞAN HALİNİ DE GÜNDEME TAŞIRSANIZ BÜYÜK BİR HİZMET DAHA YAPMIŞ OLURSUNUZ. GÜZELİM MEZARLAR PARÇALANMIŞ, HER BİR PARÇASI BİR YERE SAVRULMUŞ. ECDADIMIZA SAHİP ÇIKMAK BU OLMASA GEREK.