Namaz saatleri 30 Ekim'de değişiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle, daha önceden hazırlanan Diyanet takvimindeki namaz saatleri ile ilgili genelge yayınladı.

Namaz saatleri 30 Ekim'de değişiyor
Bayburt Postası - Diyanet İşleri Başkanlığı, kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle, ezanların daha önceden hazırlanan Diyanet takvimindeki namaz saatlerine 30 Ekim'den itibaren bir saat eklenerek okunmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilin müftülüklerine gönderdiği yazıda, Diyanet takviminde bulunan namaz vakitlerinin Bakanlar Kurulu'nun saatlerin geri alınması kararına göre yayına hazırlandığı ve basımının yapıldığı belirtilerek, Bakanlar Kurulu'nun yeni kararı uyarınca yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu durumda, 30 Ekim-31 Aralık arasındaki günlerde, takvimlerde yer alan namaz vakitlerine bir saat eklenerek ezanların okutulması gerektiği bildirildi. Resmi Gazete'de 8 Eylül de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması olan "kış saati" uygulaması kaldırılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.