Karasakal Mahallesi'nde geleneksel bayramlaşma

Bayburt'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Karasakal Mahallesi'nde geleneksel bayramlaşma
Bayburt Postası - Bayburt'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Her bayram farklı bir mahalle odasında gerçekleşen geleneksel bayramlaşma töreninin bu yıl ki adresi Karasakal Mahalle Odası oldu. 


Törene Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Kadaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Süleyman Burç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Odabaş, şunları söyledi:

"İnşallah müslümanları birbirine kırdırma planları sona erer"

"Rahmetin, bereketin, mağfiretin en fazla olduğu çok kıymetli bir Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramı'na ulaşmanın verdiği huzur ve mutlulukla Allah yaptığımız duaları, kıldığımız namazları, okuduğumuz hatimleri dergâhı izzetinde kabul etsin. Allah bize sevgiyi, barışı, kardeşliği devam kılsın, diğer ülkelerdeki Müslümanlara da aynı huzuru, rahatı, savaşsız bir dünyayı nasip kılsın diyorum. Duamız bu olsun, çünkü etrafımızda müslümanların birbirini kırdığı bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla biz Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını çok mutlu olarak da kutlayamıyoruz, inşallah bu savaşlar durur. Müslümanları birbirine kırdırma planları sona erer. Bayburt ilimizde çok güzel bir geleneğimiz var. Mahalle odalarında sevginin, kardeşliğin herkesin beraber olduğu bu oda kültürü ve odadaki eğitim kültünü devam ettirelim. Bu kültür inanın başka illerde yok, iyi güzel olan şeyleri devam ettirelim. Ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda mutlaka bu kültür faydalı olacaktır. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize, ilimize ve tüm Müslümanlara tüm inançlı insanlara huzur, birlik, beraberlik, sevgi getirmesi dileğiyle hepinizin Ramazan Bayramı'nı bir kere daha kutluyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Milletvekili Ağbal ise Türkiye'nin bölgesinde, dünyada istikrar, barış ve kardeşlik ülkesi olduğunu belirterek, "Halkımız yıllardır barış, huzur, kardeşlik içerisinde bir hayat yaşıyor. Bölgemizde meydana gelen birçok olumsuz hadiseyi, özellikle Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da, Kafkaslarda olsun birçok hadiseyi üzüntüyle izliyoruz. Bir taraftan da rabbimize hamd ediyoruz ki bu bölgede yine Türkiye var. Mazlumların yanında, yoksulların yanında, zalimlere karşı dimdik duran bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Karaoğlu da Ramazan Bayramı'nın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Özellikle akan kanın durduğu, zalimin zulmünün sona erdiği ve mazlumun huzur bulduğu bayramlar diliyorum. Gücün haklı değil, hakkın güçlü olduğu bir dünya düzeninin kurulmasına vesile olmasını diliyorum bu bayramların" diye konuştu.

Belediye Başkanı Memiş ise tüm bayramların Bayburt'ta yaşandığı gibi huzur içerisinde yaşanması temennisinde bulundu.

Jandarma, Polis Teşkilatı, Huzurevi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyareti

Mahalle odasındaki yapılan bayramlaşma törenin ardından Vali Yusuf Odabaş beraberinde İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özabaş ve İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile birlikte önce il jandarma Komutanlığı'nı daha sonrada Polisevini ziyaret ederek teşkilat mensupları ile bayramlaştı.

Bayramlaşma törenin son durakları ise Engelsiz Yaşam Merkezi ve Huzurevi oldu. Vali Odabaş, merkezlerde kalan engelli ve yaşlı vatandaşlarla bayramlaşarak onlarla bir süre sohbet etti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.