İmamlar 'hutbe' üzerine yarıştı

Bayburt İl Müftülüğü tarafından il genelindeki din görevlileri arasında "Etkili Hutbe Sunumu" yarışması düzenlendi.

İmamlar 'hutbe' üzerine yarıştı
Bayburt Postası - Bayburt İl Müftülüğü tarafından il genelindeki din görevlileri arasında "Etkili Hutbe Sunumu" yarışması düzenlendi.

Kent merkezindeki Yakutiye Camisi'nde gerçekleştirilen yarışmanın Seçici Kurul Başkanlığını İl Müftüsü Kemalettin Aksoy yaparken kurul üyeliklerini ise Demirözü İlçe Müftüsü Kerim Kaya, İl Vaizi Alim Kıraç ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdussamet Varlı yaptı.

Yarışmaya katılan din görevlileri hutbe dualarını doğru ve düzgün okuma, Türkçeyi doğru ve etkili kullanabilme, içeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet ile beden dilini etkili kullanabilme gibi kriterlerle değerlendirildi.

İl genelinden beş din görevlisinin katıldığı yarışmada Tepetarla köyü İmam Hatibi Mehmet Ali Işık birinci seçildi.

Işık, temmuz ayında Kars'ta gerçekleştirilecek bölge yarışmasında Bayburt'u temsil edecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt seven 8 yıl önce

Hikaye cuma çıkışı cemaate bir sorunki hutbede ne anlatıldı %100 de kulağın birinden vurup diğerinden çıktığını ifade edecektir.Neden mi hutbeler diyanetin masa başında oturulup hadi bu hafta keçileri sağma haftası iki ayetle düşmeyin gönderin derler ve o muhteşem bilgi donanımı olmayan (yeni iç lerinde iyi olanlar hariç)arkadaşlar da ruh olmadan kahvede anlayış gibi saydiriyolar.o yüzden bi insanlar fon müziği imamlara mahkum ettiler.etkinlik yapılsa ve olur.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul ve zurna az...