"İki Dünya Mutluluğu"

Bayburt'ta, Dostlar Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği ve Reyhan Vakfınca "İki Dünya Mutluluğu" Konferansı gerçekleştirildi.

"İki Dünya Mutluluğu"
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Dostlar Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği ve Reyhan Vakfınca  "İki Dünya Mutluluğu" Konferansı gerçekleştirildi.

Şair Zihni Kültür Merkezindeki konferansa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, dernek ve vakıf üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul İl Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül, Allah'ın insanları bu dünyaya imtihan için gönderdiğini ve ahiret mutluluğuna giden yolun dünya mutluluğuna da bağlı olduğunu söyledi.

Eşlerin birbirlerine, çocuklarına ve anne babalarına karşı davranışlarına dikkat etmeleri gerekliliğine dikkat çeken Akgül, "Bu dünya mutluluğu Allah'a karşı kulluk görevlerimizi gereğince yerine getirerek sevgi, saygı, sadakat ve sabırla birbirimizi muamele etmeliyiz. Son zamanlarda ailelerde huzursuzluk, problem, gerilim arttı. Boşanmalar çoğaldı, çocuklar anasız yada babasız büyümeye başladılar. Bu aile müessesesi güçlü olan bizler için çok acı bir durum." dedi.

Bu kötü gidişe artık "dur" demek ve dünyayı etkileyen, ülkede de ciddi boyutlara ulaşan aile parçalamalarının tedbirini almak için acele etmek gerektiğini vurgulayan Akgül, "Eğer çırpınmazsak, aile demezsek, Allah göstermesin fırtınanın ucu bize de dokunur. Geçen yıl Türkiye'de 130 bin 900 çift boşanmış. Bunların çocuklarını da hesapladığımızda bu nereye varır. Peygamber efendimiz, 'Yerde iki Müslüman birbirinden boşanacak olsa gökte arşı ala titrer' buyurmuştur. Geçen sene bu ülkede 130 bin 900 kere demek ki arşı alayı titretmişiz." diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.