'Hatimle teravih' geleneği sürüyor

Hatimle teravih geleneğinin adresi yine Ulu Cami oldu.

'Hatimle teravih' geleneği sürüyor
Bayburt Postası - Hatimle teravih geleneğinin adresi yine Ulu Cami oldu. Uzun yıllar Karasakal Cami'de devam ettikten sonra geçtiğimiz yıl Ulu Cami'de kılınmaya başlayan hatimle teravih geleneği bu yılda tarihi camide devam ediyor.

Hafızlar Ümit Bayram ve Ahmet İsaoğlu tarafından kıldırılan teravih namazına vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören tarihi camide vatandaşlar hem cami içinde hem Ulu Bahçe'de namazlarını kılabiliyor.

30 gün zemzem suyu ve tatlı

Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan'ın vatandaşlardan gelen talebi dikkate alarak geçtiğimiz yıl Bayburt Ulu Cami'ye aldırdığı hatimle teravih namazı geleneğinin bir başka güzel tarafı da ikram oluyor. Diğer camilerden 20 dakika daha geç sona eren teravih namazları sonrasında vatandaşlara zemzem ve tatlı ikram ediliyor.

Konu ile ilgilenen Şeyhhayran Mahallesi Muhtarı Fuat Yıldız, 30 gün boyunca zemzem suyu ve tatlı ikram edileceğini ve ikramların hayırseverler tarafından karşılanacağını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.