Hacı Kıyasi Şentürk'ün vasiyeti gerçekleşiyor

Bayburt Grup A.Ş., şirket kurucusu rahmetli Hacı Kıyasi Şentürk adının verileceği külliyenin temellerini atıyor.

Hacı Kıyasi Şentürk'ün vasiyeti gerçekleşiyor
Bayburt Postası - Bayburt Grup A.Ş., şirket kurucusu rahmetli Kıyasi Şentürk adının verileceği külliyenin temellerini atıyor. Bayburt Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk tarafından daha önce yapılacağı belirtilen, içerisinde cami, okul ve yurt binası yer alan küliye için Cumartesi günü temel atma töreni düzenlenecek.

Konu ile ilgili Bayburt Grup A.Ş.'den yapılan açıklmada, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak temel atma töreni için Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın Bayburt'ta olacağı kaydedildi. Külliyenin Ezurum Köprüsü yanında yapılmış proje çizimlerinin de paylaşıldığı açıklamada, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek olan temel atma törenine tüm Bayburt halkının da davetli olduğu belirtildi.

Vasiyeti hayata geçiyor 

Bayburt Grup A.Ş., inşa edeceği külliye ile birlikte şirket kurucusu Hacı Kıyasi Şentürk'ün vasiyetini de yerine getirmiş olacak. Şirket tarafından paylaşılan ve Hacı Kıyasi Şentürk başarı dolu hayatı ile birlikte vasiyetine de yer verilen açıklama şöyle:

"Hacı Kıyasi Şentürk 1937 yılında Hacı Veli ve Nazlı Şentürk’ün ilk çocukları olarak Bayburt’un Adabaşı Köyünde dünyaya geldi. 1955 yılına kadar ailesinin yanında tarımla uğraştı. Adişah hanımla 1955 yılında evlendi. Aynı yıl Bayburt’tan ayrılarak gurbete çıktı.Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli inşaat projelerinde çırak, usta, kalfa olarak çalıştı. 1970 yılında  Almanya’ya gitti. 1975 yılında Almanya’dan ülkesine dönerken yanında getirdiği bekoloder ile Ankara’da taahhüt işleri yapmaya başladı. 1987 yılına kadar bireysel olarak çalışan Kıyasi Şentürk kurucu ortağı olduğu Bayburt İnşaat firmasını ortakları ile birlikte kurdu. Bugünkü Bayburt Grup’un temellerinin atıldığı bu firma ile Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri, Karayolları gibi çeşitli kurumların projelerini yüklenici olarak başarıyla tamamladı.

Kıyasi Şentürk Şenbay Petrol ile 1997 yılında akaryakıt sektöründe, Agrobay Seracılık ile 2002 yılında tarım sektöründe, Bayburt Enerji ile 2006 yılında enerji sektöründe, Süt kardeşler ile 2012 yılında hayvancılık ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaları kurdu. Her biri kendi alanında öncü olan bu firmaları Türk ekonomisine kazandıran Kıyasi Şentürk Bayburt Grup'un oluşmasında yol gösteren, çalışkan, ileri görüşlü, birleştirici ve lider kimliği ile baş aktör oldu.

Beş çocuk babası olan Kıyasi Şentürk birçok sosyal ve kültürel projede görev aldı. Özellikle Bayburtlu gençlerin üniversite eğitimine önemli katkılar sundu. Binlerce genç onun verdiği burslarla eğitim hayatını tamamlayarak ülkemize ve milletimize önemli katkılar sunmaya başladı. Tüm ihtiyaçlarını karşıladığı Kuran Kursundan hafız olarak mezun olan hafızların mezuniyet törenlerinde mutluluk gözyaşlarının akmasına engel olamadı. Kardeşine ve çocuklarına Bayburt’ta kurulacak bir vakıfla yetim ve öksüzlere, mazlumlara ve özellikle de Bayburtlu ihtiyaçlı öğrencilere gerekli yardımların yapılmasını vasiyet etti. Bayburt’un bağrından çıkıp şehrimizin dış dünyaya açılan penceresi hayırsever iş adamı, gönül ehli Kıyasi Şentürk’ün ismi Bayburtluların gönlünde yaşamaya devam edecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şaşırdım 8 yıl önce

Böyle bir caminin yeri burası olur mu? Cuma camisi veya protokol camisi olmaktan öteye gidemez. Yazık olmuş maalesef.

Avatar
HASAN 8 yıl önce

BİR TEK FABRİKA NEDEN KURULMAZ İNSANLARINI GÖÇ ETMEMESİ İŞ AŞ BULMASI SEVAP DEĞİLMİ NAMAZ HER YERDE KILINIR AMA İŞ HERYERDE BULUNMUYOR VEKİLLERE SÖYLEYİN ARTIK LAFII BIRKAIP İCRAAT YAPSINLAR

Misafir Avatar
hüseyin 8 yıl önce @HASAN

caminin altı üretim yeri oluyor,akıllı yorum yapınız.!!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt lu 8 yıl önce

Orası dere yatagı degilmi orası alivyon zemin degilmi oraya cami olurmu bir olmayacak iş daha vah beni Bayburt vah bu belediye kıyı muhalefet kanunu nedir bilmiyorlarmı devlet su işleri buna nasıl müsade ediyor yoksa zengini gemisi dagdan aşar misali gerçi yapılan ne dogruki bu şehirde.

Avatar
Samet 8 yıl önce

Şaşırmanıza gerek yok mahallede oturan biri olarak tam bir ihtiyaçtı. Baykent konutları Belkent konutları Akyol konutları karşı taraftaki mevcut Konutlar için ortak bir noktada. Allah hayır sahiplerinden razı olsun.

Avatar
yer çok sıkıntılı 8 yıl önce

Az bi düşün yahu bilirkişi heyeti yok mu yahu
Git üniversiteye yap dörtyola yap böyle saçmalık olurmu yahu
Hiç olmadı taş köprünün altındaki tarlalara yap yahu adamın kemikleri sızlayacak yazık

Avatar
bayburt 8 yıl önce

Niye Çoruh kenarı ?

Avatar
ibrahim topallaz 8 yıl önce

Ya arkadaş bu ne bicim yorumlar cami yapda nere yaparsan Allah razi olsun ben 64yaşındayım kendime ev yapsam bu kadar sevinmezdim tam isabetli yerAllah razi olsun yapanlardan

Avatar
Nehir Şentürk 5 yıl önce

Büyükbaba