Hacı Kıyasettin Şentürk Cami temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyareti sırasında yapılmasını istediği caminin temeli törenle atıldı.

Hacı Kıyasettin Şentürk Cami temeli atıldı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyareti sırasında yapılmasını istediği caminin temeli törenle atıldı.

Zahit Mahallesi'nde 12 bin metrekare üzerine inşa edilecek ve merhum iş adamı Hacı Kıyasettin Şentürk'ün adını taşıyacak cami ile öğrenci yurdu, Kur'an kursu ve ilkokul binası inşaatının temel atma töreni, sağanak ve dolu altında gerçekleştirildi.

Bakan Ağbal, hava şartları nedeniyle kısa tuttuğu konuşmasında, Hacı Kıyasettin Şentürk'ün oğlu Abdurrahman Şentürk'e teşekkür ederek, "Allah, hayırsever iş adamımızdan razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla rahmetli babalarının vasiyetini yerine getiriyorlar. Allah bu tür hayırseverlerimizi inşallah artırsın." dedi.

Caminin ve diğer tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesini dileyen Ağbal, "Bayburt her şeyi hak ediyor, her şeye layık. Önümüzdeki dönemde de inşallah hep beraber Bayburt'ta AK Parti döneminde başlayan hizmet kervanına, hizmet yarışına aynı şekilde devam edeceğiz. İnşallah güçlü Bayburt'u, güçlü Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Görev bildik"

Abdurrahman Şentürk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 6 ay önce şehre geldiğini anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti sırasında böyle bir talebi oldu. Biz de bunu görev bilerek yerine getirmek istedik." diye konuştu.

Bakan Ağbal, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un duasının ardından protokol üyeleriyle butona basarak inşaatların temelini attı.

Ağbal, ayrıca iş adamı Şentürk'ten şehir merkezinde de cami yaptırması sözünü aldı.

Törene Vali Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Milletvekilleri Şahap Kavcıoğlu, Cihan Pektaş, AGİTPA Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin ile Belediye Başkanı Mete Memiş katıldı.

İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Camisi'nden esinlenerek tasarlanan camide, aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılabilecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yahya 8 yıl önce

yerinide cumhurbaşkanı mı tarif etti Bayburt inşaat Bayburtta yaptığın her şeyi berbat ettin 1 yıllık işi 10 yılda bitirdin herkes her şeyin farkında bırak bu işleri dürüst ol

Avatar
Hasan 8 yıl önce

Allah hayırlı etsin.. fakat bu memlekete hizmet etmek istiyorsanız şu kop tünelini bitirin.. 2015 de bitecek dediniz 2016 da bitti..

Avatar
gurbetçi 8 yıl önce

yahu memleket göç veriyor bunlar cami yapıldı diye büyük hizmet yapıldı deniliyor Allah aşkına bayburttan çıkın da dünya görün biraz bu taassubu da bırakın

Avatar
Şaşkın Ördek 8 yıl önce

İnsanların en hayırlısı topluma faydası dokunandır ihtiyaçlarını giderendir.. Elbette camiler yapılacak arkamızdan kovalayan da yok fakat acilen sıraya konulacak iş varsa ayak yolumuz ve suyumuz gelir.. Nice mahallede ki gençlerimiz insanlarımız sabah afedersiniz cenabet uyanıyor.. Suyu akmayınca ne dersiniz.. Her aklı başında olanın sorunu bu... Siz bunları temin edin ki Allah ta yolunuzu açık etsin.. Vekillerimiz idarecilerimiz göründüğü gibi ne kadar tedirginler, çünkü biliyorlar ki memleketimizin sorunları azrail gibi enselerinde. Yorgunlukları çalışmadan değil yapılamayan vaatlerde eee.. olmadığı gibi bir türlü rahat edemiyorlar aldığı paralarda mevkide zehir zıkkım oluyor çünkü biliyorlar ki ardında memleketinin yüzünü güldüren ne doğru dürüst bir idarecinin hizmeti var nede elde tutulan projeleri.. Sayın Bakanıma Allah'tan başarılar diliyor görev ve sorumluluğunda yardımcı olmasını niyaz ediyorum

Avatar
seko69 8 yıl önce

Göç veren ve nüfusu giderek düşen bir şehre böyle bir cami lüks. burdan kimse din tellallığı yapması. yeterince camimiz var ve bu camiler sadece cumadan cumaya ve cenazelerde full doluyor. bu kadar para farklı değerlendirilebilirdi. tören atmaya gelen Bayburt'lu bürokratların hemen hepsi üst düzey makamdalar. Allah aşkına bu zamana kadar Bayburt için neler yapmışlar.. resme bakınca insan çıldırıyor. Bayburt'luyum diyeceksin ama Bayburt'a zerre katkın olmayacak, ancak böyle törenlerde baş gösterip, hava atacaksın. Bu şehir yok oluyor bunu görmüyor musunuz? öyle yatırım yapıldı diye kimse kimseyi kandırmasın.. bu caminin sadece bir imam ve müezzin kadrosu olacak hepsi bu kadar.. bu şehirden insanlar kaçıyor. işssizlik almış başını gidiyor. buna önlem alınmalı.. Sayın Yeneroğlu, sayın vedat bilgin bu şehre ne gibi katkınız oldu? bunlar zaman kaybı.,. bu şehir adam gibi yatırım bekliyor. bina yıkıp bina yaparak değil. 13 yıldır AKP ye oy veriyorum. Bayburt Sevdalısıyım.. ama içim acıyor..

Avatar
metin 8 yıl önce

14 yıl tek başına iktidar ne istedi de vermedi Bayburt akp ye bırakın artık lafı sözü camiyi de göçü durdurmak için bir tek fabrika yapın insanlar ekmek bulsun yesin göç etmesin ibadet her yerde yapılır ama 14 yıldır türkiye de şov yaptınız bu halk da bunu yedi

Avatar
ali 8 yıl önce

Onun bunun parası ile yapılacak işleri, şu memlekete bina yapmayı bırakın. bu memleketten göçü durduracak bir şeyler yapın. memleket elden gidiyor. 4-5 bin öğrenci Bayburt'u terk edince Bayburt'un ne hale geldiğini gelin görün. İktidara yakın kişiler Bayburt'ta köşeleri tutmuş malı götürüyor. Seçimlere yakın işe alınan 2-3 bin insan var, al sana iş ver bana oy. tamam sonra ne olacak. sıkıntı bitmiyor. yerden ot biter gibi konut yapılıyor, ev kiraları 700 - 800 TL. esnafın hiç insafı yok. % 100-200 kârla malını satmaya çalışıyor. LC Waikiki bir mağaza açtıda, millet kazıklanmaktan kurtuldu. Trabzon veya Erzurum'a sadece giyim eşyası almak için giden birçok insan var. belediyede iş bilen bir insan yok, şehrin cadde, sokak ve yaya kaldırımları yürünmez halde. şehrin göbeğinde çamur diz boyu, tozdan göz açılmıyor.

Avatar
veli 8 yıl önce

Bayburdi kardeş bu memlekette yapılan ve yapılacak olan herhangi bir şey için olumlu yada olumsuz yorum yapılamaz mı. bu memleket vilayet oldu olalı geri gidiyor. 89 yılından bu yana nüfusumuz 40 bini yakalayamadı. sizce bu işte bir yanlış yok mu. devlet yatırımları başlıyor. bitiyor. sonrada sızlanmalar başlıyor. yalan mı. istişare yapmadan kimseden görüş alınmadan git Çoruh'un kıyısına koca camiyi yap. camiye karşı değiliz. ama sizce yeri uygun mu Bayburt ta daha başka cami yapılacak yer kalmadı mı. orda balıklar mı gelip namaz kılacak. ayrıca fabrika kurması gereken sayın müteşebbisler nerde niye gelip bu memlekete bir yatırım yapmıyorlar. İstanbul'da, Ankara'da Bayburtlu olmak kolay. gelsin Bayburt'un soğuğunda iş yapsınlar da o zaman Bayburtlu olduklarını anlayalım.