Göçmen aileler 'İyilik Sofrası'nda

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Ramazan ayı için belirlenen “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” mesajını toplumun tamamına yaymak amacıyla, Bayburt'ta da “İyilik Sofraları” adıyla iftar programı düzenlendi.

Göçmen aileler 'İyilik Sofrası'nda
Bayburt Postası - Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Ramazan ayı için belirlenen “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” mesajını toplumun tamamına yaymak amacıyla, Bayburt'ta da “İyilik Sofraları” adıyla iftar programı düzenlendi.

Bayburt Öğretmenevi'nde düzenlenen programına Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürlüğü Programı Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri ve çoğunluğu Afganistanlı olan göçmen aileler katıldı.

İlahi dinletisiyle başlayan programda bir konuşma yapan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş şunları kaydetti:

“Bugün Ramazan ayı içerisindeyiz, hepinizin bildiği gibi evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtulmak olarak müjdelenen Ramazan ayının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantıyı düzenleyen başta müftülüğümüz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Göç İdaresi Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. İyiliğin ülkemizde ve bütün dünyada yaygın olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyoruz. Cenabı Allah dualarımızı kabul buyursun. Millet olarak, ülke olarak misafirperverliğimizi en fazla Ramazan ayında gösteriyoruz, bunu sağlayanlara da teşekkür ediyorum. Ramazan ayı ve sonrasından kavuşacağımız bayramınız şimdiden hayırlı olsun."

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürlüğü Programı Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz'ın iftar programlarına yönelik bilgi verdiği konuşmasının ardından, göçmen aileler tarafından Vali Yusuf Odabaş ve protokol üyelerine Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.