"Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat alimlerinin yolundan gidin"

Seyyit Yakup Derneği Bayburt Şubesi tarafından 'Kuran ve Sünnet Işığında Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat' konulu bir konferans düzenlendi.

"Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat alimlerinin yolundan gidin"
Bayburt Postası - Seyyit Yakup İlim Kültür Derneği Bayburt Şubesi tarafından 'Kuran ve Sünnet Işığında Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat' konulu bir konferans düzenlendi. 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, İsmailağa Cemaati Bölge Başkanı Bahadır Altunel ve vatandaşlar katıldı. 

Seyyit Yakup İlim Kültür Derneği Onursal Başkanı Mehmet Anar yaptığı açılış konuşmasında, Bayburt'ta medfun bulunan Allah dostlarını yad ederek, dernek faaliyetlerinden bahsetti. Anar, dernek tarafından açılan iki medresede Arapça eğitimi ve hafızlık eğitimi verildiğini kaydetti.

Kurra hafız Beytullah Turan'ın Kuran-ı Kerim ziyafetiyle başlayan programda, 'Kuran ve Sünnet Işığında Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat' adlı konferansı İsmailağa Cemati'nin hadis hocalarından İbrahim Anar verdi. 

"'Nemelazımcılık' diye bir hastalık..." 

İslam aleminde 'nemelazımcılık' diye bir hastalık olduğunu ve bunun Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat'in yolundan giderek tedavi edilmesini gerektiğini söyleyen Anar, İslam Alemi ve Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını kaydederek, "İslam'ın son kalelerinden biri olan ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanmakta. Müslüman bu oyunlar karşısında her zaman sağlam ve uyanık olmalı. Müslümanların çocuklarının dertleriyle dertlenmesi ve geleceklerini düşünmesi gerekli" dedi. 

Türk Milleti'nin İslam'la şeref bulduğunu belirten Anar, "Kuran-ı Kerim şerefimizi artırır, ona ne zaman yüz dönersek zilletimiz artar. Onun için İzzet ve şeref İslam'dadır. İslam'ın kıymetini bilelim" diye konuştu. 

"Hangi İslam?"

Katılımcılara İslam'ın Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat alimlerinden ve onların kitaplarından öğrenilmesi gerektiğini belirten Anar, şöyle devam etti:
"Bakınız bir insan amelde eksik olabilir, namaz kılmayıp İslam'ın emirlerini yerine getirmeyebilir. Bunlar müslümanın eksikliğidir. Fakat iman şüphe kabul etmez. Günümüzde çeşitli gruplar var. İşte tespih çekmek 'bid'ât'tır diyen gruplar. Çocuklarınızı bunlardan uzak tutun. Onun için üzerine basa basa söylüyorum. Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat'in yolundan gitmeyen kimsenin sözünü dinlemeyin." Ortadoğu'daki durum ortada. Ümmet birbirini yiyor. Onun için 'Ehli Bidât'a kulak asmayın." 

Yaklaşık 2 saat süren konferans sonunda dua yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne bu polislerin yaptığı 8 yıl önce

Kardeşim bayburt terör şehri mi. Neden sürekli yolları kesiyorlar

Avatar
yusuf osmanoğlu 8 yıl önce

İbrahim hocamı tanıyor ve seviyoruz en az 10 defa dinlenmesi gereken bir sohbet olmuş cenabı hakk razi olsun

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Allah razı olsun Allah ehli sünnet âlim lerini artirsin ulmini bu milletle aktaran emri bil magruf yapan gerçek ilim sahip lerini cogaltsin