"Çocuklara yönelik Kuran kursları artırılacak"

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen Kur'an kursu eğitiminin gelen talepler doğrultusunda artırılacağını söyledi.

"Çocuklara yönelik Kuran kursları artırılacak"

Bayburt Postası - Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen Kur'an kursu eğitiminin gelen talepler doğrultusunda artırılacağını söyledi.

Aksoy, Gülnida Kur'an Kursu'nda bu alanda eğitim alan çocuklar tarafından düzenlenen etkinlikte, gazetecilere 4-6 yaş grubu Kur'an kursları hakkında açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 yıl önce başlatılan eğitimin Bayburt'ta da iki yıldır verildiğini ifade eden Aksoy, "Bayburt Müftülüğü olarak geçen yıl bir sınıfla başladığımız bu eğitime bu yıl iki sınıfla devam ediyoruz. Artık bu konuda talepler giderek artıyor. Önümüzdeki yıl bu eğitimi ilin farklı noktalarında daha da yaygınlaştıracağız" dedi.

Aksoy, bu eğitimin milli eğitime bağlı resmi bir program olduğunu dile getirerek, "Bu öğrencilerimiz burada milli eğitimin okul öncesi 4-6 yaş grubu öğrenciler için uyguladığı programla birlikte bu kursta Kur’anı Kerim, peygamber efendimizin hayatı, dini bilgiler ve ilahi gibi eğitimleri de alıyor. Tabi bu çocuklarımız için bu kurslarda onların yaş grubuna göre çeşitli oyunlarda oynatılıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kursta eğitim alan çocuklar Kur'an okuyarak çeşitli gösteriler sundu. Programa çocukların ailelerine katıldı.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.