Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘5 Vakit Huzur’

2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı. Her yıl 11 ile 18 Ekim arasında kutlanan etkinliğin bu yıl ki teması ‘5 Vakit Huzur’

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘5 Vakit Huzur’
Bayburt Postası - 2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı. Etkinlik dolayısıyla İl Müftülüğü heyeti Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'ı ziyaret etti. İl Müftü Vekili Abdurrahman Tercan başkanlığındaki heyet Vali Odabaş'a kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Her yıl 11 ile 18 Ekim arasında kutlanan etkinliğin kutlama programı, 14 Ekim Çarşamba günü saat 13.00'da Şair Zihni kültür Merkezi'nde yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl düzenlenecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "5 Vakit Huzur" teması işlenerek, namazla ilgili mesajlar verilecek.

Öte yandan Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bilgi verildi. Teması "Cami ve Namazla Arınma" olarak belirlenen haftanın açılışında, sabah namazını müteakip 81 il ve 957 ilçe merkezindeki merkezi bir camide "Gençlik Huzur'da Buluşuyor" adlı program düzenlenecek.

Programda farklı içeriklerle beraber namazın ele alındığı interaktif bir sunum gerçekleştirilecek. 50 dakikayı geçmeyecek şekilde planlanacak olan programlarda, il veya ilçe müftüsünün bir konuşma yapmasının ardından tesbihat yapılacak, kasideler okunacak ve dualar edilecek.

Mahalli şartlar ve imkanlar ölçüsünde ikramda bulunulacak olan programda, cemaate hediye takdiminde bulunulacak. Namazın önemi ve anlamının anlatılmaya çalışılacağı hafta boyunca, camilerin yanı sıra gençlik merkezleri, öğrenci yurtları, ceza infaz kurumları ve huzurevlerinde çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Türkiye genelinde ceza infaz kurumları ve huzurevlerinde "Namazla Huzurdayım" konferanslarının düzenleneceği haftada, gençlik merkezleri ve öğrenci yurtlarına yönelik seminer ve paneller, sanat sergileri, çalıştaylar, ve tiyatro gösterileri sahnelenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.