Camiler şehri Bayburt

Türkiye illeri cami sayısı sıralamasında 77’inci sırada bulunan Bayburt, nüfus ortalamasına bakıldığında ise ilk 11 il arasında yer aldı.

Camiler şehri Bayburt
Bayburt Postası - Diyanet İşleri Başkanlığı, illere göre cami sayılarını güncelledi. Verilere göre, Türkiye illeri cami sayısı sıralamasında 77’inci sırada bulunan Bayburt, nüfus ortalamasına bakıldığında ise ilk 11 il arasında yer aldı. Türkiye’de en çok sayıda caminin bulunduğu İstanbul, Konya, Ankara ve Samsun'u cami başına düşen kişi sayısına göre geride bırakan Bayburt’ta, 250 camiye düşen ortalama kişi sayısı 314 olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından güncellenen cami sayıları verilerine göre Türkiye’de tam 86 bin 762 cami bulunuyor. İstanbul 3 bin 317 cami ile ilk sırada yer alıyor. En fazla cami bulunan iller sıralamasında İstanbul’u 3 bin 134 ile Konya, 2 bin 994 ile Ankara, 2 bin 681 ile Samsun, 2 bin 610 ile Kastamonu takip ederken, en az camimin bulunduğu iller ise 92 ile Tunceli, 162 ile Yalova, 216 ile Kilis, 250 ile Iğdır ve Bayburt oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerinden elde edilen bilgilere göre Türkiye genelinde nüfus ortalamasına göre en fazla caminin bulunduğu ilk 11 il şöyle: Kastamonu, Sinop, Bolu, Bartın, Artvin, Çankırı, Karabük, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Bayburt.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oğuz 8 yıl önce

Camiye giden olmadıktan sonra 1 tane olsa ne 1 milyon tane olsa ne. Haddinden fazla cami yapsan ne olacak. İş yok güç yok memlekette adam yok sen cami yap dur. Şehir hayalet şehir olmak üzere...

Avatar
metin 8 yıl önce

bir çok camide cemaat yok namaz heryerde kılınır ama bir tek ciddi işçi çalışan fabrika yok iş yok eğer akp liysen 6 ay iş kurdan çalışırsın yoksa dağa cık otla buna seyirci kalan eleştirmeyenlere yazıklar olsun

Avatar
şahin 8 yıl önce

enis hocam da aslan gibi duruyor maşAllah