Bayramlaşmaya Zahit Mahallesi ev sahipliği yaptı

Geleneksel bayramlaşmaya Zahit Mahallesi ev sahipliği yaptı.

Bayramlaşmaya Zahit Mahallesi ev sahipliği yaptı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şunu herkes bilsin ki bu millet çok güçlü. Bu milleti yedi düveli gelse Allah’ın izniyle kahramanlarımız olduğu sürece hiçbir şekilde sırtını yere getiremez." dedi.

Zahit Mahallesi'ndeki mahalle odasında organize edilen programda vatandaşlarla bayramlaşan Ağbal, bayramların özel günler olduğunu söyledi.

Ağbal, Türkiye'nin son bir yılda birçok hadiseler yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldık ama milletçe birlik ve beraberlik içinde bunların hepsinin üstesinden geldik. Bu açıdan sıkıntılar yaşamış olmakla birlikte bu şerden hep beraber hayır çıkarttık. Sağduyuyu, birlik ve beraberliği aramızda kalıcı bir şekilde tesis ettik. Gerek içerideki terör örgütleri, gerek dışarıdaki şer odakları bu sıkıntıları bize yaşatırken, bu millete diz çöktüreceklerini düşündüler, umdular ama yine Allah'a şükrediyoruz ki Çanakkale ruhu bu topraklarda hiç ölmemiş. Bu da bizi burada dipdiri tutan adeta birliğimizin çimentosu."

Terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Ağbal, "Şunu herkes bilsin ki bu millet çok güçlü. Bu milleti yedi düveli gelse Allah'ın izniyle kahramanlarımız olduğu sürece hiçbir şekilde sırtını yere getiremez." diye konuştu.

Ağbal, Bayburt'a yapılan yatırımlara ilişkin bilgi vererek, kente hizmet için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Millete hizmet için var olduklarına işaret eden Ağbal, Bayburt'un çehresini değiştirecek projeleri tek tek hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ise, dünyada yaşanan zulümlere değindiği konuşmasında, "Bayramı hep birlikte kutlamak bu ülke adına çok güzel bir duygu. Dünyaya ve çevremize baktığımızda iç savaşlardan terörden çok şanslı ve huzurlu bir ülkede yaşadığımızın kıymetini bilmemiz lazım. Şu anda 3 milyon 500 bin din kardeşimiz bu ülkede huzur içinde yaşıyor. Bu millet ümmete her zaman sahip çıkmıştır, bundan böyle çıkacaktır. Güçlü Türkiye onların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bu ülkeye meydan okuyanlara nasıl cevap verildiğini en son 15 Temmuz'da yaşadık. Yenikapı ruhu dediğimiz ruhun Bayburtlular her zaman çimentosunu oluşturmuştur. Arakan'da yapılan katliama dünya sessiz duruyor ama Türkiye olarak Mescid-i Aksa'da da duruşumuz bellidir, duruşumuz tüm müslümanlar için aynıdır. Allah'a hamd olsun bu millet ve milletin içinden çıkan güçlü liderler yüzümüzü hep ak etti. Arakan için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ümmete her daim sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.  

"Bayram demek birlik, kardeşlik demek, bayram paylaşmak ve yardımlaşmak demek, bu bağlamda kurban bayramı da paylaşma hasletinin en nazik şekilde tezahül ettiği günleri kapsayan en önemli değerimiz" diyen Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu hasletlerin en güzel şekilde yaşandığı yerlerden biri de Bayburt. Bu manevi atmosferin devamını diliyoruz. Dünyanın değişik coğrafyalarında bayramı iyi bir şekilde yaşayaman kardeşlerimiz var. Bayramlar darda olanların yanında olmamız gereken günler. Yetimlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz. Yaşlılarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

İçişleri eski Bakanı Ülkü Güney ise, mahalle odalarının önemine vurgu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Biliyorsunuz yıllarca biz bayramlarda, iyi günlerimizde, kötü günlerimizde bu mahalle odalarını açarak bugünlere geldik. Türkiye'de hiç bir yerde bunun örneğini bulamazsınız. Her mahallede her köyde insanlarımızın iyi ve kötü günlerinde dertleşmelerini, acılarını ve sevinçlerini paylaşmanın sosyal bir mekanıdır. Bu bakımdan her zaman olduğu gibi Bayburtlu olmaktan gurur duyan bir hemşehrinizim. Birliğimizi, beraberliğimizi ve sevgimizi koparmayalım birbirimizden, ayrılmayalım." 

Bayburtlular'ın aziz Türk Milletinin geleceği için her zaman bir olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mete Memiş, "Son olarak 15 Temmuz'da biz Allah'a şükürler olsun ki parti ayrımı yapmadan tüm Bayburtlular aynı anda Saat Kule'nin ertrafında toplandık ve bu milletin geleceğine kasteden alçaklara çok net bir cevap verdik. Bayramın birliğimize, dirliğimize vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırmoğlu ve MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap'ın da birer selamlama konuşması yaptığı programa; protokol üyelerinin yanı sıra Zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun ve vatandaşlar katıldı.

Ağbal, hastaların bayramını kutladı

Bakan Naci Ağbal, daha sonra Bayburt Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, sağlık personelinin, hastaların ve refakatçilerin bayramını kutladı.

Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Ağbal, hastanedeki hizmetten memnun olup olmadıklarını sorduğu hastaların sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

Kurban eti parçaladığı sırada parmağını kesen gençle bir süre sohbet eden Ağbal, "Çok kesilmemiştir inşallah. Neyse bu da sana bayram hatırası olsun." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Bayramlar güzel kutlanıyor. Hep saygı sevgi ve mutlulukla. Ya sonrasında işsizlik pahalılık. İş buna çare bulmak.

Avatar
gölge 7 yıl önce

Öncelikle hemşehrilerimizin ve tüm müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun...Sayın Bakanımızdan bir talebimiz var.Vatandaş olarak artık şu mübarek bayramlarımızda fırın önün de metrelerce kuyrukta ekmek beklemek istemiyoruz...Belediyemiz ve esnaf odası bu tabloyu görmesine rağmen maalesef gördüğümüz kadarıyla gerekli müdahaleyi yapmıyor veya yapamıyor...İlk gün kurban kesme nedeni ile bir nebze anlrım kapalı olmasına fırınların.Ama fırınların büyük çoğunluğu 3 gün boyunca neden ekmek çıkarmaz anlayabilmiş değiliz.Bizleri tatmin edecek bir açıklama bekliyoruz...

Misafir Avatar
ALİ 7 yıl önce @gölge

KARDEŞ BU BAKANIN BAYBURT'TAN BAŞKA UĞRAŞACAK BİR TÜRKİYESİ VAR. FIRIN İŞİNE KADAR BU İŞİ UCUZLATMAYIN LÜTFEN. BAKAN ANKARA' DA BELEDİYE BAYBURT'TA DAHA YAKIN DEĞİLMİ. BELEDİYE YETKİLİLERDEN HİÇ BİRİMİ BU REZALETİ GÖRMEDİ. SADECE PROTOKOLLERDE FOTOĞRAF ÇEKİLMEKLE OLMUYOR. ALLAH AŞKINA BEN BAŞKANI ŞU CADDEDE BİR KERE BİR İŞLE MEŞGUL OLDUĞUNU GÖRMEDİM. YADA RAST GELMEDİM. BIRAKIN BAKANDA İŞİNİ YAPSIN.

Beğenmedim! (0)