Bayburt'ta yaz Kuran kursları düzenlenecek

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, okullarda 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaz Kuran kurslarının başlayacağını bildirdi.

Bayburt'ta yaz Kuran kursları düzenlenecek
Bayburt Postası - Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, okullarda 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaz Kuran kurslarının başlayacağını bildirdi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, yaz Kuran kurslarının 22 Haziran Pazartesi günü il genelindeki bütün cami ve Kuran kurslarında başlayacağını belirtti.

Öğrencinin olduğu her yerde yaz Kuran kursları başlayacağını ifade eden Aksoy, "Bayburt geçen yılki yaz Kuran kurslarında nüfusa oranla Türkiye birincisi olmuştu 12, 8 katılım oranıyla. Biz yine bu sene de ailelerden ve çocuklarımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaz Kuran kurslarını her yıl yeni bir tema başlığı ile düzenlediğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu yılki tema 'Kuran Ayında Kuranla Buluşalım'. Kurslarımız haftada 5 gün ve günde en az 3 saat olacak. Çocuklarımızı mutlaka bu kurslara yönlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Genç yaşta çocuklarımıza inşallah dini bilgileri öğretmemiz lazım. Anne babalar olarak çocuklarımızın bu eğitiminden sorumluyuz. Kurslarımızda çocuklara Kuran eğitiminin yanında itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanında da eğitimler verilecek."AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.