Bayburt'ta şehitler için 330 hatim indirildi

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşen polis ve vatandaşlar için kentte 330 hatim indirildiğini söyledi.

Bayburt'ta şehitler için 330 hatim indirildi
Bayburt Postası - Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşen polis ve vatandaşlar için kentte 330 hatim indirildiğini söyledi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin birliğine, kardeşliğine, barışına ve huzura karşı hain güçlerin başlattığı darbe girişimi sonunda güvenlik güçleri, polisler ile sivil halktan 246 kişinin şehit düştüğünü belirterek "Şehitlerimize Yüce Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Rabbim onları Bedir, Uhud, Çanakkale, Malazgirt ve Sakarya şehitlerine komşu etsin, birlikte cennette buluştursun inşallah." dedi.

Darbe girişimine karşı duranlardan yaralananlar da olduğunu anımsatan Aksoy, "Allah bu kardeşlerimize de acil şifalar versin. Bu kardeşlerimiz de gazidir. Bu vatanın birliği, mukaddesatı için canlarını feda ettiler. O kardeşlerimize Cenabıhak sağlık, sıhhat ve afiyetler ihsan eylesin." ifadesini kullandı.

Aksoy, terör şebekelerinin Türk milletinin arasına soktuğu bu fitneden bir an önce kurtulması için din görevlileri ve halk olarak dua ettiklerini aktararak şöyle devam etti:

"Her türlü şerden, fesattan, kardeşlik hukukunu çiğnemekten hepimizi Rabb'im milletçe muhafaza etsin. Bütün bu acılara rağmen milletimizin hiçbir ferdini haktan, hukuktan, adaletten, merhametten bir an bile Rabb'im ayırmasın. İstikbal ve istiklalimiz uğruna can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Biz bu şehitlerimiz için Bayburt'ta din görevlilerimiz tarafından 330 hatmi şerif okuduk."

Darbe girişiminin duyulduğu andan itibaren Bayburt'taki bütün din görevlilerinin Kur'an ve dua okumaya başladığını vurgulayan Aksoy, bütün din görevlileri ve din gönüllülerinin ezanlarıyla selalarıyla halkı birliğe, beraberliğe, vatana kasteden şer güçlere, hain güçlere, vatan hainlerine karşı direnmeye davet ettiğini, bu durumun millet nezdinde büyük takdir gördüğünü söyledi.

Aksoy, bu konuda bütün din gönüllüleri ve din görevlilerini tebrik ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gece sabahlara kadar her saat başı sela okudular, halkımızı birliğe, kardeşliğe ve bu darbe girişimine karşı direnmeye çağırdılar. Yine her akşam yapılan demokrasi nöbetlerine katılım için öncülük ettiler. Şehitlerimizin ruhuna Kur'an okumaya davet ettiler. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu daim etsin." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.