Bayburt'ta Ramazan akşamları

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin bir adresi de Şair Zihni Kent Ormanı oldu.

Bayburt'ta Ramazan akşamları
Bayburt Postası - Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin bir adresi de Şair Zihni Kent Ormanı oldu. Kent Ormanında bulunan amfi tiyatroda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Bayburt Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

İlahi dinletisinin ardından gerçekleştirilen Osmanlı döneminde ramazan gecelerinin vazgeçilmez etkinliklerinden Hacivat-Karagöz gösterisi izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Program Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun sevilen tiplemeleri İbiş ile Memiş’in gerçekleştirdiği evet hayır yarışmasıyla sona erdi.

Taşhan’da aşıklar sahne aldı

Ramazan boyunca iftar verilen Taşhan'da teravihten sonra ise çeşitli etkinlikler yer alıyor. Etkinlikler kapsamında sahne sırası bu defa Bayburt kültüründe önemli bir yer tutan aşıklarındı. Vatandaşlar Taşhan’ın tarihi atmosferinde Bayburt’un sözlü kültürünün en önemli unsurlarından olan aşıkların seslendirdiği biribirinden güzel türkü ve deyişlerle unutulmaz bir akşam yaşadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.