Bayburt'ta 'Kutlu Doğum' coşkusu

Bayburt'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikle kapsamında "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve 1001 Hatim Duası" programı gerçekleştirildi.

Bayburt'ta 'Kutlu Doğum' coşkusu
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikle kapsamında "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve 1001 Hatim Duası" programı gerçekleştirildi.

Kapalı Spor Salonu'ndaki etkinliğe Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.

Vali Odabaş, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Hazreti Peygamberi daha iyi anlayabilmek için gerçekleştirildiğini söyledi.

Kainatın peygamberinin insanlara getirmiş olduğu sünneti, Kur’anı ve göstermiş olduğu İslam’ın öğretilmesi, öğrenilmesi ihtiyacı olduğunu ifade eden Odabaş "Bu nedenle biz Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Bu hafta dolayısıyla bizler peygamber efendimizin getirdiği Kur’anı en iyi şekilde okuyabilme, sünneti seniyesini en iyi şekilde öğrenebilmeliyiz. Bunu için öncelikle bizlerin daha sonrada yarınlara tevdi edecek olduğumuz gençlerimizi, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek zorudayız" dedi.

Belediye Başkanı Memiş ise tevhidi anlamak ve bilmek için şirki de bilmek gerekliliğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Şirki bilmezsek tevhidi tam olarak anlayamayız, algılıyamayız. Şirki anlamak adına, tevhidi anlamak adına bizim, yani yaratılmışların, insanın kullanma kılavuzu olan yüce kitabımızı çok iyi öğrenmemiz, onu okumamız ve onu anlamamız gerekir. Eğer o yüce kitabı okuyamazsak, o kitabı anlayamazsak tevhidi de, şirki de anlamakta sıkıntı çekeriz."

Müftü Aksoy da Müslümanların Tevhit çatısı altında birleştiğini belirterek, “Ebetteki bazı cemaatlarımızda olacak, mezheplerde olacak ama hedefe beraber gideceğiz. Birbirimizle uğraşmayacağız, birbirimizin kuyusunu kazmayacağız, tevhit çatısının altında beraberce yaşayacağız" dedi.

Program, çeşitli camilerde görev yapan imam ve müezzinlerin Kur'an-ı Kerim okumasının ordından Müftü Aksoy'un 1001 hatim duası ile sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHDİ ÖZ-ALMANYA 8 yıl önce

KUTLU DOĞUM HAFTASINDA,RESUL-Ü EKREM EFENDİMİZE SELAT VE SELAM
OLSUN,SAHABELERİNE VE BAYBURTTAKİ"SAHBELERİNE.R.A.SELAT VE SELAM OLSUN,BAYBURT KADİM ŞEHİR,BÜNYESİNDE SAHABELER VAR,
NE GÜZEL BAYBURT VE BAYBURTLULAR,SEVGİLER.